αίτηση πτώχευσης

Hertz: Αίτηση πτώχευσης από την εταιρεία που εκπροσωπεί ο όμιλος Βασιλάκη της Aegean

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε την Παρασκευή ο κολοσσός της ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz λόγω της μείωσης της κίνησης σε συνδυασμό με τα συσσωρευμένα χρέη αρκετών ετών.

Η μετοχή της εταιρείας είχε χάσει το 50% της αξίας της όταν κυκλοφόρησαν σχετικά δημοσιεύματα λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Η εταιρεία λειτουργούσε αδιάλειπτα από το 1918 όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα ενοικίασης με περίπου 10 αυτοκίνητα της Ford.

Στην Ελλάδα και αρκετές χώρες των Βαλκανίων τα συμφέροντα της Hertz εκπροσωπούσε η Autohellas του ομίλου Βασιλάκη ο οποίος έχει επίσης την Aegean.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hertz η αίτηση πτώχευσης δεν αφορά τις θυγατρικές που διαθέτουν καταστήματα franchise, τα οποία θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Περίπου τα 2/3 των ενοικιάσεων της Hertz πραγματοποιούνταν σε αεροδρόμια τα οποία σήμερα παραμένουν κλειστά ή υπολειτουργούν σε όλο τον κόσμο. Αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη αίτηση πτώχευσης που έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα στην περίοδο της πανδημίας.

Η εταιρεία Hertz Global Holdings Inc μέχρι τον Μάρτιο είχε συσσωρευμένα χρέη 18.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με διαθέσιμη ρευστότητα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ