αίτηση πτώχευσης

Hertz: Αίτηση πτώχευσης από την εταιρεία που εκπροσωπεί ο όμιλος Βασιλάκη της Aegean

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε την Παρασκευή ο κολοσσός της ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz λόγω της μείωσης της κίνησης σε συνδυασμό με τα συσσωρευμένα χρέη αρκετών ετών.

Η μετοχή της εταιρείας είχε χάσει το 50% της αξίας της όταν κυκλοφόρησαν σχετικά δημοσιεύματα λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Η εταιρεία λειτουργούσε αδιάλειπτα από το 1918 όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα ενοικίασης με περίπου 10 αυτοκίνητα της Ford.

Στην Ελλάδα και αρκετές χώρες των Βαλκανίων τα συμφέροντα της Hertz εκπροσωπούσε η Autohellas του ομίλου Βασιλάκη ο οποίος έχει επίσης την Aegean.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hertz η αίτηση πτώχευσης δεν αφορά τις θυγατρικές που διαθέτουν καταστήματα franchise, τα οποία θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Περίπου τα 2/3 των ενοικιάσεων της Hertz πραγματοποιούνταν σε αεροδρόμια τα οποία σήμερα παραμένουν κλειστά ή υπολειτουργούν σε όλο τον κόσμο. Αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη αίτηση πτώχευσης που έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα στην περίοδο της πανδημίας.

Η εταιρεία Hertz Global Holdings Inc μέχρι τον Μάρτιο είχε συσσωρευμένα χρέη 18.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με διαθέσιμη ρευστότητα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ