Επαναστάσεις της πρωτοχρονιάς και του 2019

infowarlogoΟι εκπομπές διατίθενται δωρεάν.
Αν θέλετε όμως μπορείτε να ενισχύσετε το info-war.gr

Όπου σήμερα αποφασίζουμε για την πρώτη εκπομπή της χρονιάς να θυμηθούμε μουσικά μερικές επαναστάσεις.

Συγκεκριμένα αυτές που έγιναν μια 1η του Γενάρη, αλλά και αυτές που θα τιμήσουμε όλο το 2019.

Ξεφυλλίζουμε ένα εικονογραφημένο άλμπουμ με κουβέντες του υποδιοικητή Μάρκος, που τώρα λέγεται υποδιοικητής Γκαλεάνο, και υποπτευόμαστε ότι λίγα πράγματα άλλαξαν από τη στιγμή που κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν τα όπλα μια Πρωτοχρονιά.

Σκεφτόμαστε μαζί με τον Μπομπ Ντίλαν αν είναι καλύτερα να κάνεις ντους με την κόρη ενός αγρότη ή να αρμέξεις μια αγελάδα και αναρωτιόμαστε εάν όλα αυτά έχουν κάποια σχέση με το μούσι του Φιντέλ Κάστρο και τα 60 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης.

Συζητάμε επίσης για τα 70 χρόνια της Κινεζικής Επανάστασης, τα 40 της Ιρανικής αλλά και της Νικαραγουανής και της Επανάστασης της Γρενάδας, που ίσως να την λένε και “Γρεναδιέρικη”, αλλά ίσως και να πρέπει να μας διορθώσετε.

Αναρωτιόμαστε γιατί οι περισσότερες επαναστάσεις στην καρδιά του 20ου αιώνα έγιναν εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των καθεστώτων που αυτές υποστήριζαν και γιατί, αντίθετα, οι τελευταίες επαναστάσεις ή έστω ανακατατάξεις του ίδιου αιώνα έγιναν από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή αυτούς που τις υποστήριζαν.

Και ξεκινάμε με μία πρώτη επανάσταση που στέφθηκε στις δάφνες μια 1η του Γενάρη. 1η του Γενάρη του 1804.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ