Ενας Μόντι Πάιθον σκηνοθετεί Δον Κιχώτη για 17 χρόνια

Φαίνεται πως ήρθε η μέρα που κανένας -με πιθανή εξαίρεση τον Τέρι Γκίλιαμ- δεν ήταν βέβαιος ότι θα έρθει. Το πρώην μελοσ των Μόντι Πάιθον ανακοίνωσε την Κυριακή την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας με τίτλο «Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Δον Κιχώτη», μόλις… 17 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν.

Όπως καταγράφηκε στο ντοκιμαντέρ των Κηθ Φάλτον και Λουίς Πέπε, «Χαμένος στην Λα Μάντσα», ο Γκίλιαμ ξεκίνησε να κινηματογραφεί την παραλλαγή του κλασικού μυθιστορήματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες το 2000. Η παραγωγή ήταν από την αρχή ασταθής και τελικά τερματίστηκε όταν έγινε σαφές ότι ο ηλικιωμένος Δον Κιχώτης του Γκίλιαμ, που ενσάρκωνε Γάλλος ηθοποιός Ζαν Ροσφόρ, δεν ήταν σε θέση να καβαλήσει άλογο.

Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, ο Γκίλιαμ έκανε πολλές προσπάθειες να ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή, ενώ ηθοποιοί όπως ο Τζόνι Ντεπ, ο Έβαν ΜακΓκρέγκορ, ο Τζον Χερτ και ο Ρόμπερτ Ντουβάλ συμφωνούσαν και έπειτα αποχωρούσαν. Ο Γκίλιαμ ανακοίνωσε στo περσινό Φεστιβάλ των Καννών πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν για άλλη μια φορά το φθινόπωρο, αλλά το σχέδιο απέτυχε και πάλι,για να επανεμφανιστεί τον Μάρτιο με τους Άνταμ Ντράηβερ και Τζόναθαν Πράης στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Φυσικά, η ολοκλήρωση και μόνο των γυρισμάτων απέχει πολύ από μια ολοκληρωμένη ταινία, αλλά είναι ένα σημαντικό εμπόδιο που ξεπεράστηκε και ενθαρρυντικές ειδήσεις για τους οπαδούς του Γκίλιαμ που αδημονούσαν να ολοκληρώσει το έργο των όνειρων του.

Η ταινία του Γκίλιαμ τοποθετείται στη σύγχρονη εποχή, παρά το γεγονός ότι το μυθιστόρημα έχει γραφτεί πριν από 400 χρόνια και ακολουθεί έναν τρελό γέρο ο οποίος πιστεύει πως είναι ο πολεμιστής των ανεμόμυλων. Καθώς ξεκινάει τις περιπέτειές του, μπερδεύει ένα διαφημιστικό στέλεχος για τον σύντροφο του, Σάντσο Πάνσα. Ο Δον Κιχώτης του Γκίλιαμ θα μπορούσε να επιτίθεται σε ηλιακά πάνελ αντί για ανεμόμυλους ή ακόμα και να οδηγεί αμαξάκι του γκόλφ αντί για άλογο. Ερωτήματα που ελπίζουμε να απαντηθούν αργά ή γρήγορα.

Πηγή: Slate
Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Ζουμπαταίου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ