Συζήτηση Ν. Γιάμαλη, Χ. Αβραμίδη, Δ. Χατζηνικόλα, Κ. Πασακυριάκου για τον αστυνομικό που σκότωσε τον Κ. Φραγκούλη, την αστυνομική βία και τη δικαιοσύνη.

Ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο. Προφυλακίσεις μόνο για φτωχούς (vid)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση διεξήχθη στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη με αφορμή την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον δεκαεξάχρονο Κώστα Φραγκούλη. Μάλιστα, η απόφαση ανακοινώθηκε την ίδια μέρα που σημειώθηκε ακόμα ένα μαφιόζικο χτύπημα με νεκρούς, αυτή τη φορά στη Νέα Σμύρνη, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά σε σχέση με τον ρόλο της αστυνομίας, καθώς από τη μία οι μαφιόζοι αλωνίζουν και από την άλλη οι αστυνομικοί δείχνουν υπερβάλλων ζήλο και σκοτώνουν για 20 ευρώ.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, ο αρχισυντάκτης στο Documento, Δημήτρης Χατζηνικόλας και ο Κώστας Πασακυριάκος από τον Ριζοσπάστη.

Στην εκπομπή συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα υψηλά ποσοστά προφυλακίσεων στην Ελλάδα, η ατιμωρησία των αστυνομικών, καθώς και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά με τα οποία αντιμετωπίζονται από τη «Δικαιοσύνη» σε σχέση με τους πολίτες της χώρας.

Επίσης, υπήρξε αναφορά στα επικοινωνιακά τεχνάσματα που χρησιμοποιεί η πλευρά των αστυνομικών με πολύ χαρακτηριστικό τον ισχυρισμό πως το θύμα χρησιμοποίησε το όχημα σαν όπλο (vehicle as a weapon), με βάση μία έρευνα που αναφέρεται στο νέο βιβλίο του Άρη Χατζηστεφάνου, «Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση».

Δείτε ολόκληρη την ενότητα της εκπομπής εδώ:

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ