«Ελευθερία του Τύπου: Αμφισβητώντας την Τέταρτη Εξουσία»: Συζήτηση στο Reworks Agora στη Θεσσαλονίκη

Το Reworks Agora αποτελεί το συνεδριακό σκέλος του Reworks Festival, του μεγαλύτερου φεστιβάλ οπτικοακουστικής τέχνης στην Ελλάδα, και ανοίγει τις πόρτες του στις 13 και 14 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα διαθεματικό φόρουμ που συνδυάζει συζητήσεις, παρουσιάσεις και πολλή μουσική. Θέμα του Reworks Agora 2023 είναι το Communitism. Στο πλαίσιο του φόρουμ διοργανώνεται συζήτηση με θέμα «Freedom of Press: Challenging the Fourth Estate», με τη συμμετοχή καταξιωμένων δημοσιογράφων το Σάββατο 13 Μαΐου με ώρα έναρξης τις 14:45, στον καλλιτεχνικό χώρο Ypsilon (Εδέσσης 5, Θεσσαλονίκη).

Η ελευθερία του Τύπου και η αντικειμενική ενημέρωση στον Δυτικό κόσμο είναι πραγματική ή πλασματική; Έγκριτοι δημοσιογράφοι ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης συζητούν για θέματα που αφορούν τις Αρχές δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού επαγγέλματος και σχολιάζουν τις εξελίξεις που αφορούν την ελευθερία του Τύπου σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα.

Στο πάνελ θα συμμετέχουν οι:

  • Σταύρος Μαλιχούδης, Δημοσιογράφος, Solomon,
  • Θοδωρής Χονδρόγιαννος, Δημοσιογράφος, Reporters United
  • Σοφία Χριστοφορίδου, Δημοσιογράφος, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 
  • Αλεξία Καλαϊτζή, Δημοσιογράφος, μέλος ΕΣΗΜ-Θ  
  • Άρης Χατζηστεφάνου, Δημοσιογράφος, INFOWAR

Τον συντονισμό της συζήτησης θα κάνει η Ιωάννα Κωσταρέλλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.


Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των συζητήσεων, παρουσιάσεων και μουσικών εκδηλώσεων του Reworks Agora 2023 στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://reworks.gr/reworks-agora/program/

Η είσοδος στον πολυχώρο του Ypsilon το Σάββατο 13/5 είναι δωρεάν για όλες και όλους.  Τα εισιτήρια για την Κυριακή 14/5 στο Παλατάκι είναι διαθέσιμα μέσω Cometogether.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ