εκτελεστικό απόσπασμα

Εκτελεστικό απόσπασμα και θαλάμους αερίων ζητούν στην πολιτεία του Μισισίπη

Την επιστροφή του εκτελεστικού αποσπάσματος αλλά και του θαλάμου αερίων για την εκτέλεση όσων έχουν καταδικαστεί με την ποινή του θανάτου ζητούν νομοθέτες στην πολιτεία του Μισισίπη.

Η πρότασή τους αποτελεί απάντηση σε προσπάθειες που καταβάλουν πολίτες και οργανώσεις για την απαγόρευση των εκτελέσεων με θανατηφόρο ένεση.

Το 2015 στην Γιούτα ψηφίστηκε νόμος που θα εντάσσει τα εκτελεστικά αποσπάσματα στις μεθόδους θανάτωσης κρατουμένων σε περίπτωση που κάποιο δικαστήριο κρίνει αντισυνταγματική την εκτέλεση με θανατηφόρο ένεση.

Οι σχετικές προτάσεις αυξάνονται τα τελευταία χρόνια λόγω της έλλειψης που παρατηρείται στις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη θανατηφόρο ένεση καθώς αρκετές από τις ευρωπαϊκές εταιρείες που τις παρασκευάζουν αρνούνται να τις πουλήσουν στις ΗΠΑ, όπου γνωρίζουν ότι θα χρησιμοποιηθούν σε ανθρώπους.

Στα θετικά θα μπορούσε να συμπεριλάβει κανείς το γεγονός ότι έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν τον απαγχονισμό μαύρων σε κεντρικές πλατείες, τους οποίους στη συνέχεια φωτογράφιζαν και πουλούσαν σε καρτ ποστάλ.

Δείτε το μουσικό αφιέρωμα του Infowar στην θανατική ποινή

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ