Έκκληση και στην Ελλάδα για την προστασία του Παλαιστινιακού λαού

Συνολικά εφτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή ανώτατα στελέχη της ισραηλινής κυβέρνησης ασκούν πιέσεις για γενικευμένες επιχειρήσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν να λήξει ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ και διεκδικούν το δικαίωμα να επιστρέψουν στα σπίτια και στα χωριά τους.

Την ίδια μέρα μία γυναίκα σκοτώθηκε και ο σύζυγός της τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση που δέχτηκαν από έποικους ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητο τους κοντά στο χωριό Al Zaatara, ένα παράνομο σημείο ελέγχου νότια της Ναμπλούς στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης.

Ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Μαρουάν Τουμπάσι, δήλωσε: «Το συνεχιζόμενο καθεστώς απαρτχάιντ έρχεται σε αντίθεση με την ειρηνευτική διαδικασία καθώς η συνεχιζόμενη αποικιακή πολιτική και η ισραηλινή κατοχή, παγώνουν κάθε προσπάθεια για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μια δίκαιη και διαρκή περίοδο ειρήνης στην περιοχή, βασισμένη στη λύση των δύο κρατών».

Ο Πρέσβης απηύθυνε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση και στη διεθνή κοινότητα για άμεση προστασία του Παλαιστινιακού λαού και για να ασκηθούν πιέσεις, ώστε οι Ισραηλινές δυνάμεις να τερματίσουν την αποικιακή κατοχή στην Παλαιστίνη σύμφωνα με τα διεθνή ψηφίσματα.

Έδωσε έμφαση στην Παλαιστινιακή ειρηνευτική πρωτοβουλία, όπως εκφράστηκε από τον Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τον περασμένο Φεβρουάριο, ως τη μόνη λύση για ασφάλεια, ειρήνη και ευημερία όλων των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή. Ανέφερε επίσης, ότι ήρθε η ώρα να τερματίσουν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ και να καταστεί υπόλογο σύμφωνα με το διεθνή Νόμο.

Από τις 30 Μαρτίου 2018 έως και σήμερα περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι πολίτες έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις και τους έποικους, ενώ μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν 30 παιδιά και πάνω από 20.000 τραυματίες.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ