1821

Εκδήλωση: «1821: 200 χρόνια από την πρώτη νικηφόρα αστική επανάσταση στα Βαλκάνια»

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 το Rproject και το περιοδικό Θέσεις διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «1821: 200 χρόνια από την πρώτη νικηφόρα αστική επανάσταση στα Βαλκάνια», την Παρασκευή 26 Μάρτη και ώρα 7μ.μ.

Η επέτειος των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 βρίσκει τον ελληνικό καπιταλισμό βυθισμένο σε μια βαθιά κρίση. 

Οι καθεστωτικές δυνάμεις προσπαθούν να αξιοποιήσουν την επέτειο για να ενισχύσουν τις ιδέες της Εθνικής Ενότητας, που είναι αναγκαίες για τη σημερινή τους πολιτική, παρόλο που αυτή είναι σε ολοφάνερη αντίθεση με τα πιο ζωτικά συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. 

Γι’ αυτό δεν διστάζουν μπροστά στη πιο βάναυση παραχάραξη της ιστορίας, ακόμα και όταν αυτή αφορά έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς, το ίδιο το «ιδρυτικό γεγονός» στην εξέλιξη του αστισμού στην Ελλάδα.

Ακόμα και μέσα στην Αριστερά, η «αφήγηση» για το 1821 υπήρξε κομβικό σημείο για τις ανατροπές και τις μεταλλάξεις στη στρατηγική και στην πολιτική της. 

Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να συζητήσουμε σήμερα για το 1821. Να συζητήσουμε για το έθνος, το κράτος που δημιούργησε εκείνη η επανάσταση, για τις κρατικές υποσχέσεις της αλλά και για τους στόχους που έμειναν ανεκπλήρωτοι. Να συζητήσουμε για τον εθνικισμό και τη Μεγάλη Ιδέα. 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Rproject στο facebook και στο κανάλι στο Youtube.

Μιλούν:

Γιάννης Μηλιός (περιοδικό «Θέσεις»)
Αντώνης Νταβανέλος (Rproject)
Παναγιώτης Σωτήρης (ΑΡιστερή ΑΝασύνθεση)

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ