Έδιωξαν από τον αμερικανικό στρατό το ναυτικό δόκιμο με το μπλουζάκι του Τσε

Ο ναυτικός δόκιμος Spenser Rapone που είχε ανεβάσει στο twitter φωτογραφίες από την αποφοίτησή του με μηνύματα υπέρ του κομμουνισμού απολύθηκε αυτή την εβδομάδα από τον αμερικανικό στρατό.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησής του από τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, ο Rapone είχε βγάλει κάποιες φωτογραφίες: Στη μία ξεκούμπωνε τη στολή του για να αποκαλύψει το μπλουζάκι με τον Τσε που φορούσε από μέσα και στην άλλη έδειχνε το εσωτερικό του καπέλου του που έγραφε «Communism will win» (Ο κομμουνισμός θα νικήσει) σηκώνοντας την αριστερή γροθιά.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το Μάιο του 2016. Όμως ο Rapone τις ανέβασε στο twitter το Σεπτέμβριο του 2017 ως ένδειξη συμπαράστασης στον Κόλιν Κάπερνικ, τον αθλητή του αμερικανικού ποδοσφαίρου που αρνούνταν να σταθεί προσοχή στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου, διαμαρτυρόμενος για τις δολοφονίες μαύρων από την αστυνομία.

Ο Rapone δεν ήταν το μοναδικό μέλος του αμερικανικού στρατού που έκανε αναρτήσεις υποστήριξης στον Κάπερνικ. Ήταν όμως ο μόνος που στις αναρτήσεις αυτές έκανε λόγο για κομμουνισμό, γι’αυτό και έγινε γνωστός ως «commie cadet». Οι φωτογραφίες προκάλεσαν πολύ επιθετικά σχόλια, μέχρι και απειλές για τη ζωή του.

Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών η Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σε καμία περίπτωση τα μηνύματα του Rapone δεν εκφράζουν τις αξίες της Ακαδημίας ή του αμερικανικού στρατού.

Η έρευνα που ακολούθησε κατέληξε στο ότι ο Rapone χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο για να υποστηρίζει μία σοσιαλιστική επανάσταση και για να δυσφημίζει υψηλόβαθμους αξιωματικούς και αξιωματούχους των ΗΠΑ. Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Marco Rubio έδωσε την εντολή για την απομάκρυνση του Rapone από το στρατό, σχολιάζοντας ότι «την ώρα που φορούσε τη στολή του, ο Rapone υποστήριζε τον κομμουνισμό, την πολιτική βία και τους εχθρούς των ΗΠΑ» και η αιτιολογία της απόλυσής του είναι «συμπεριφορά ανάρμοστη για αξιωματικούς».

Η επίσημη ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού ανέφερε μόνο ότι διεξήχθη πλήρης έρευνα και λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα.

Και ο Rapone τους αποχαιρέτισε μέσω twitter:

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ