Δίκτυο Σπάρτακος: Επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα της Μεσογείου

Πηγή: Δίκτυο Σπάρτακος
Την επικίνδυνη ανάπτυξη δυνάμεων του ελληνικού πολεμικού ναυτικού σε ανοιχτά μέτωπα της Μεσογείου, με αποκορύφωμα την αποστολή της Φρεγάτας Ελλη, καθώς κλιμακώνονται οι προετοιμασίες για ενδεχόμενη επίθεση δυτικών δυνάμεων καταγγέλλει το Δίκτυο Σπάρτακος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαιτεί «εθνική ενότητα». Απαιτεί την πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων στρατιωτών. Απαιτεί να δαπανηθούν 4 δισεκατομμύρια ευρώ σε Φρεγάτες, πολεμικά αεροσκάφη, πυραύλους. Γιατί;

»Μα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Λάτση και του Βαρδινογιάννη, των εφοπλιστών και των εργολάβων, στην Ανατολική Μεσόγειο, σε Μέση Ανατολή και Αφρική. Για να κάνει τον χωροφύλακα των λαών στην περιοχή. Για να συμμετέχει στους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

»Ας μας απαντήσει ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος που σχίζει τα ιμάτια του για την «εθνική ενότητα», τι πραγματικά κάνει το Πολεμικό Ναυτικό. Η φρεγάτα «Έλλη» καταπλέει προς τα παράλια της ανατολικής Μεσογείου, για να ενταχθεί στην αρμάδα SNMG2 του ΝΑΤΟ, η οποία παρακολουθεί τη ναυτική δραστηριότητα της Ρωσίας. Η φρεγάτα θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ενώ γι’ αυτόν ακριβώς τον καιρό οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σχεδιάζουν επίθεση κατά της Συρίας».

Το Δίκτυο Σπάρτακος κάνει λόγο και για άλλες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις και ασκήσεις:

«Στις ακτές του Λιβάνου έχει καταπλεύσει και άλλη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, η «Νικηφόρος Φωκάς», ενταγμένη στην αποστολή του ΟΗΕ «UNIFIL», επισήμως με σκοπό το εμπάργκο όπλων σε οργανώσεις που έχουν χαρακτηριστεί «τρομοκρατικές», όπως η Χεζμπολάχ.

»Μία ακόμη άλλη φρεγάτα, η «Λήμνος», βρίσκεται 50 με 60 ναυτικά μίλια βόρεια της Αλεξάνδρειας βρίσκεται, μετέχοντας, μαζί και με άλλα μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (τέσσερα αεροσκάφη «F-16» και ένα «C-130», τρία επιθετικά ελικόπτερα τύπου «AH-64» και Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού), στην καθοδηγούμενη από τους Αμερικανούς άσκηση «Bright Star 2018». Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, με συμμετοχή των ΗΠΑ, Αιγύπτου, Ιορδανίας, Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας.
Ελληνικό υποβρύχιο συμμετέχει στον πόλεμο κατά των προσφύγων και ποιο συγκεκριμένα στην επιχείρηση «Σοφία» που διεξάγει η ΕΕ στα ανοιχτά της Λιβύης, από την έναρξή της.

»Ο ναύαρχος Τζέιμς Φόγκο, διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων Νεάπολης και των Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Καθημερινή» τονίζει για την δράση των ελληνικών υποβρυχίων κατά των ρωσικών πλοίων που περιπολούν στην Ανατολική Μεσόγειο:

»Πρόσφατα υπήρχε μια κοινή άσκηση ΗΠΑ-Ισραήλ. Συμμετείχε, επίσης, ένα ελληνικό υποβρύχιο. Θα λέγατε ότι τα νέα ελληνικά υποβρύχια (τύπου 214) είναι χρήσιμα και γι’ αυτό το σκοπό της παρακολούθησης στην Ανατ. Μεσόγειο;
– Απολύτως. Μάλιστα χθες έκανα το πρώτο μου ταξίδι στη Σαλαμίνα. Η πρώτη μονάδα την οποία επισκέφθηκα ήταν ένα νέο υποβρύχιο τύπου 214. Το συγκεκριμένο υποβρύχιο ήταν άψογο. Είναι μια μονάδα υψηλών προδιαγραφών στο επίπεδο των υποβρυχίων που κινούνται με ντίζελ. Εξαιρετικά αθόρυβο και εξαιρετικά θανατηφόρο. Και είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο ως ΝΑΤΟ, για να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον στην ανοιχτή θάλασσα.

Αλήθεια τι σχέση έχουν όλα αυτά με την «εθνική άμυνα»;»

Η ανακοίνωση του Δικτύου καταλήγει ότι «ο ελληνικός στρατός δεν έχει θέση έξω από τα σύνορα» και καλεί τους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στους νέους πολέμους της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ