Κυπραίο ΜΑΤ Δημόσιο αποζημίωση έφεση

Δικαίωση του Μ. Κυπραίου: Απορρίφθηκε η έφεση του Δημοσίου για να μην του πληρώσει αποζημίωση

Περισσότερο από μία δεκαετία έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του από τα ΜΑΤ, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος οδεύει προς τη δικαίωση καθώς το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει το Δημόσιο για να μην πληρώσει την αποζημίωση που του έχει επιδικαστεί.

Ο Μανώλης Κυπραίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 15 Ιουνίου 2011, όταν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που κάλυπτε τα ΜΑΤ είχαν πετάξει βομβίδα κρότου-λάμψης σε απόσταση αναπνοής από τον δημοσιογράφο, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του. Μέχρι και σήμερα ο Κυπραίος είναι πιστοποιημένα κατά 90% ανάπηρος και του έχει τοποθετηθεί κοχλιακό εμφύτευμα στο κεφάλι για να μπορέσει να ανακτήσει πολύ μικρό μέρος της ακοής του.

Το δικαστήριο είχε επιδικάσει να του δοθεί αποζημίωση, όμως το Δημόσιο είχε καταθέσει έφεση για να μην την πληρώσει, με σαθρά επιχειρήματα όπως ότι δήθεν ο Κυπραίος «έχει ανακτήσει πλήρως την ακοή του», αλλά και επικαλούμενο «τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας».

Όπως, όμως, ενημέρωσε ο ίδιος ο Μανώλης Κυπραίος μέσω ανάρτησής του στο Twitter, το δικαστήριο απέρριψε την έφεση του Δημοσίου και δέχθηκε τη δική του: «Φίλες κ φίλοι, με την απόφαση 4055/14-11-2022 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ΑΠΕΡΡΙΨΕ την έφεση του δημοσίου κ έκανε ΔΕΚΤΗ τη δική μου. Μια νίκη της δημοκρατίας, της κοινωνίας κ της ελευθερίας του Τύπου. Μια νίκη που ανήκει σε όλους μας. Πέσαμε κάτω 7 φορές, μα σηκωθήκαμε 8…»

Είναι άγνωστο ακόμα αν η δικαίωση του Μανώλη Κυπραίου είναι οριστική, ή αν θα ταλαιπωρηθεί κι άλλο σε δικαστικές αίθουσες, καθώς το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να καταθέσει αίτηση αναίρεσης της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ