Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η κερδοφορία της Fraport χάρη στα κέρδη των περιφερειακών αεροδρομίων

Χρυσωρυχείο για τη Γερμανία τα αεροδρόμια που ξεπούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την Handelsblatt

Με τίτλο «Η Ελλάδα γίνεται πηγή εσόδων(για τη Γερμανία)» παρουσιάζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt τα υπερκέρδη που φέρνουν στη γερμανική Fraport, τα αεροδρόμια που ξεπούλησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα κέρδη ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις αναλυτών καθώς η Fraport Greece προσέφερε στον όμιλο 180 εκατομμύρια ευρώ.

Μόνο από τον Απρίλιο τα περιφερειακά αεροδρόμια προσέφεραν 106 εκατομμύρια ευρώ.

Η πώληση των αεροδρομίων θεωρείται σαν μια από τις πιο σκανδαλώδεις εκχωρήσεις δημόσιας περιουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο όχι μόνο λόγω του εξευτελιστικά χαμηλού αντιτίμου αλλά και των αποικιακών όρων τους οποίους αποδέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι τις λεπτομέρειες της πώλησης καθόρισε για την ελληνική πλευρά θυγατρική της εταιρείας Lufthansa, η οποία συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα της Fraport. Ο αγοραστής δηλαδή καθόριζε τις λεπτομέρειες της πώλησης.

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος είχε κάνει λόγο για «ξεκάθαρο εκβιασμό της Γερμανίας και του Σόιμπλε εις βάρος της χώρας μας” συμπληρώνοντας ότι «στόχος τους είναι τα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό και μάλιστα χωρίς να επενδύσουν το παραμικρό».

Αίσθηση είχε προκαλέσει και το γεγονός ότι καθώς η Fraport δεν διέθετε τα απαραίτητα κεφάλαια σκέφτηκε να δανειστεί από… τους Έλληνες φορολογούμενους μέσω διαφόρων ταμείων στα οποία συμμετέχει και η χώρα μας.

Ανάμεσα στις τέσσερις πηγές χρηματοδότησης που είχε παρουσιάσει η εταιρεία συμπεριλαμβάνονταν η Alpha Bank (που ανακεφαλαιοποιήθηκε από τους φορολογούμενους), η Black Sea Trade and Development Bank (στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει με 16.5%) και η Διεθνής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (IBRD) μαζί με τον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (στους οποίους επίσης συμμετέχει η χώρα μας).

Μια τεράστια επιτυχία χωρίς προηγούμενο – τουλάχιστον από την εποχή που η κατεχόμενη Ελλάδα δάνειζε τη Γερμανία στα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ