bds greece

BDS Greece: «Η κατοχή είναι η αιτία»

Την καταδίκη της πολιτικής εθνοκάθαρσης και της συλλογικής τιμωρίας που εφαρμόζει το Ισραήλ στη Γάζα και τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, εκφράζει με δελτίο τύπου το ελληνικό τμήμα του κινήματος Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυσης και Κυρώσεων (BDS Greece).

Το BDS Greece τονίζει πως τα πολυετή εγκλήματα του ισραηλινού κράτους, με αποκορύφωμα τη σημερινή ισοπέδωση της Γάζας, τη σφαγή αμάχων και την εκτόπιση του πληθυσμού της, συμβαίνουν με την ανοχή και τη στήριξη από τη Διεθνή Κοινότητα και πιο έντονα από τα κράτη της Δύσης.

Υπογραμμίζει επίσης τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης στη συνεργασία της με το κράτος του Ισραήλ, με κοινές αεροπορικές ασκήσεις και ανακοινώσεις εξοπλιστικών συμφωνιών με ισραηλινές εταιρείες πολεμικού υλικού.

Το BDS Greece υπενθυμίζει πως το κίνημα ειρήνης και εξάλειψης των διακρίσεων, από το οποίο αντλεί έμπνευση, έχει ήδη στο παρελθόν επιτύχει μια μεγάλη νίκη στον τερματισμό του απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική και καλεί όλους τους ανθρώπους με συνείδηση να πιέσουν τις κυβερνήσεις ώστε το Ισραήλ να κληθεί να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς και τον εκτοπισμό πληθυσμού στη Γάζα.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου του BDS Greece:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 16/10/2023

Δυτική Υποστήριξη των ισραηλινών εγκλημάτων για δεκαετίες, ιδού τα αποτελέσματα!

Η κατοχή είναι η αιτία!

Τα αποτρόπαια μαζικά συλλογικά αντίποινα κατά αμάχων που διεξάγει το Ισραήλ εδώ και αρκετές ημέρες ενάντια στον αποκλεισμένο πληθυσμό της Γάζας, επί του οποίου εγκληματεί εδώ και πολλά χρόνια, συνεχίζονται με την ανοχή και την πρακτική υποστήριξη της Δύσης.

Εδώ και πολλές δεκαετίες ο Παλαιστινιακός λαός συναντάει την άρνηση της Διεθνούς Κοινότητας να δώσει λύση στο “Παλαιστινιακό”, δηλαδή στην κατοχή των Παλαιστινιακών Εδαφών από το Κράτος του Ισραήλ, την επιβολή καθεστώτος απαρτχάιντ στους Παλαιστίνιους και την συστηματική εθνοκάθαρση, δια της κλοπής της γης τους, των σπιτιών τους και τελικά της ίδιας τους της πατρίδας.

Η ισραηλινή “εξαίρεση”, η έλλειψη οποιασδήποτε διεθνούς πίεσης, κύρωσης, συνέπειας για τις πράξεις του  Ισραήλ οδήγησε στο σήμερα, όταν η ισοπέδωση της Γάζας, η σφαγή αμάχων, η εκτόπιση του πληθυσμού ανακοινώνεται και διεξάγεται χειροκροτούμενη. Η πλειοψηφία των κυβερνήσεων δεν δείχνει ίχνος διάθεσης συγκράτησης του Ισραήλ όταν σκοτώνει εκατοντάδες αμάχους για πολλοστή φορά, διατάσσει μαζική εκτόπιση του πληθυσμού της Γάζας, εκκένωση ακόμα και των νοσοκομείων και βομβαρδίζει τους άμαχους που υποχωρούν.  Ακόμα και όταν ο ΠΟΥ, ο ΟΗΕ και Ανθρωπιστικές Οργανώσεις καταδικάζουν και μιλούν για ενέργειες που οδηγούν τον πληθυσμό σε σίγουρο θάνατο, το Ισραήλ εξαγγέλλει “τελική λύση” επί ζώων όχι ανθρώπων. Είναι μια κατάμαυρη στιγμή παραβίασης των στοιχειωδέστερων αρχών του διεθνούς δικαίου, του ανθρωπιστικού δικαίου και των ανθρώπινων αξιών. Αν δεν τηρούνται οι στοιχειωδέστερες αρχές από τα κράτη τότε ποιο θα είναι το δικό μας μέλλον;

Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και πολλά κράτη συνεργάζονται συστηματικά με το Ισραήλ, σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό, εμπορικό, πολιτιστικό επίπεδο και δεν ασκούν την παραμικρή πίεση στο Ισραήλ που θα μπορούσε να αναγκάσει να εγκαταλείψει την πολιτική απαρτχάιντ και την αχαλίνωτη βία που χρησιμοποιεί, παραβιάζοντας επανειλημμένως αποφάσεις και ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι διπλά υπεύθυνη: λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη της τωρινής σύγκρουσης, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιούσε κοινές ασκήσεις με την Αεροπορία του Ισραηλινού Στρατού κατοχής. Την ίδια αεροπορία που σήμερα σκοτώνει αμάχους.

Πρόσφατα, μόλις στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, το ΓΕΣ περήφανα ανακοίνωνε ότι εξετάζει εξοπλιστική συνεργασία με την Elbit Systems, την ισραηλινή ιδιωτική εξοπλιστική εταιρεία, από την οποία μέχρι και η ελβετική HSBC απέσυρε τις επενδύσεις της, καθώς τα όπλα και τα συστήματα της δοκιμάζονται συστηματικά στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη εναντίον των Παλαιστινίων αμάχων, τα drones της χρησιμοποιούνται για την επιβολή του ασφυκτικού καθεστώτος απαρτχάιντ αλλά και τις “εξωδικαστικές εκτελέσεις” που υλοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας του κατακτητή, ενώ συμμετείχε και στην κατασκευή του “τείχους της ντροπής” που έχει μετατρέψει την Γάζα σε μια τεράστια φυλακή. Η ίδια πολιτική ακολουθήθηκε και με το Ισραηλινό λογισμικό παρακολούθησης Predator, με την Ελλάδα να έχει πλέον δεχτεί να είναι ο “κόμβος” για την διανομή του στην παγκόσμια αγορά.

Έμπρακτη αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό είναι η πίεση προς την κυβέρνηση και την ΕΕ, ώστε να ληφθούν κυρώσεις απέναντι στο καθεστώς απαρτχάιντ και τις πολιτικές εθνοκάθαρσης που υλοποιεί το Κράτος του Ισραήλ. Μέσα από τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών (συνδικάτα, πολιτιστικοί φορείς, αθλητικοί φορείς κλπ) μπορούν να ληφθούν πρωτοβουλίες μποϋκοτάζ προϊόντων και υπηρεσιών που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την κατοχή των Παλαιστινιακών Εδαφών και το καθεστώς απαρτχάιντ, αλλά και να ασκηθούν πιέσεις για την απόσυρση επενδύσεων και διακοπή εμπορικών/οικονομικών συνεργασιών με Ισραηλινές επιχειρήσεις ή/και πολυεθνικές που συνεργάζονται με τις δυνάμεις κατοχής ή επωφελούνται από τα κατεχόμενα εδάφη.

Το κίνημα της ειρήνης και της εξάλειψης των διακρίσεων έχει πετύχει ήδη μια φορά μέσω τακτικών μποϋκοτάζ, και κυρώσεων να συμβάλλει στον αγώνα για τον τερματισμό του καθεστώτος απαρτχάιντ στην Νότια Αφρική, παρά την αρχική συνενοχή και την αδράνεια των κυβερνήσεων που συνεργάζονταν μαζί του.

Μπορούμε να το ξανακάνουμε!

Ζητούμε επειγόντως και επιτακτικά από τους ανθρώπους με συνείδηση να καταδικάσουν τα εγκλήματα που διεξάγει αυτή τη στιγμή το Ισραήλ στη Γάζα, και να απαιτήσουν η ΕΕ, Ελλάδα και οι άλλες χώρες να ασκήσουν πίεση ώστε να διακόψει άμεσα το Ισραήλ τους βομβαρδισμούς και τον εκτοπισμό του πληθυσμού της Γάζας. Έχοντας ως βάση την Παλαιστινιακή Έκκληση για Μποϊκοτάζ  Απόσυρση Επενδύσεων και Κυρώσεις (Boycott, Divestment, Sanctions- BDS)  είναι υπεραναγκαίο να λάβουν οι κυβερνήσεις, οι φορείς, οι οικονομικές και κοινωνικές οντότητες κάθε δυνατό μέτρο για να δείξουν τον αποτροπιασμό τους και να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ ώστε να σταματήσει τα εγκλήματα επί του Παλαιστινιακού πληθυσμού.

Η ισοπέδωση της Γάζας, η κατοχή της Παλαιστίνης στηρίζεται  στην πολιτική και οικονομική υποστήριξη που απολαμβάνει το Ισραήλ και συνεχίζεται με τη συνενοχή των κρατών και των κυβερνήσεων. 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ KAI ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ.

BDS Greece

Ιστοσελίδα: www.bdsgreece.net
Επικοινωνία: [email protected]
Facebook:  www.facebook.com/bdsgrc/
Twitter: @BDSGreece

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ