Από τα ξημερώματα της Τρίτης η κυβέρνηση εξαπόλυσε τα διαδικτυακά μαντρόσκυλά της εναντίον των εργαζομένων και των φοιτητών του ΕΚΠΑ που διαμαρτυρόταν για τις εξ ορισμού διαβλητές διαδικτυακές εξετάσεις, ζητώντας εδώ και τώρα την απόλυση τους.

Αυταρχισμός στο ΕΚΠΑ: «Και Ααα και Ουου» απολύστε τους!

του Νίκου Γουρλά
Πηγή: ΚΟΜΜΟΝ

Από τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση εξαπόλυσε τα διαδικτυακά μαντρόσκυλά της εναντίον των εργαζομένων και των φοιτητών του ΕΚΠΑ που διαμαρτυρόταν για τις εξ ορισμού διαβλητές διαδικτυακές εξετάσεις, ζητώντας εδώ και τώρα την απόλυση τους.

Μετά από λίγες ώρες το «αίτημα» των πιο εξωνημένων τρολ της ΝΔ, του Πρώτου θέματος και άλλων «έγκριτων» δημοσιογράφων εισακούστηκε και ο Δημήτρης Αντωνίου μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος εργάζεται επί 19 χρόνια συμβασιούχος τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Κάτι που πρακτικά σημαίνει την απόλυσή του.

Όμως δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό. Προκηρύσσουν ΕΔΕ κατά των μελών ολόκληρου του Δ.Σ του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, του προεδρείου της συνέλευσης που πήρε την απόφαση να προχωρήσουν από κοινού με φοιτητές και φοιτητικούς συλλόγους στο συμβολικό αποκλεισμό στο ΚΛΕΙΔΙ (κέντρο λειτουργίας και διαχείρισης δικτύου). Επίσης και σε δύο από τα μέλη του ΚΣ του της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ που είναι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ. Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά συνδικαλιστικά χρονικά.

Από κοντά και τα Μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και άλλα μεγάλα ΜΜΕ που υιοθετώντας απόλυτα το αφήγημα της Κυβέρνησης για τους «εργαζόμενους και τους φοιτητές που καταλύουν το κράτος», βρίσκουν ακόμα μια ευκαιρία να ζητήσουν περισσότερο αυταρχισμό και καταστολή. Δεν μπαίνουν φυσικά στον κόπο να ρωτήσουν τους φοιτητές και τους εργαζόμενους το τι ακριβώς συνέβη.

Πράγματι ο σέρβερ για μια ώρα είχε πέσει. Αυτό έγινε μετά από διαμαρτυρίες και πιέσεις των φοιτητών και των εργαζομένων στους εκπροσώπους της πρυτανείας που ζητούσαν να διακοπούν οι διαδικτυακές εξετάσεις. Μετά από διαπραγματεύσεις με τον Αντιπρύτανη και κάτω από την πίεσή που ασκήθηκε από τους συγκεντρωμένους, συμφωνήθηκε η συμβολική διακοπή της διαδικασίας για μια ώρα, όπως και έγινε αφού στη συνέχεια ο σέρβερ επανήλθε. Συνεπώς δεν έριξαν κανένα σέρβερ οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να το κάνουν αφού στον σέρβερ — όπως αναφέρουν εργαζόμενοι — πρόσβαση έχει μόνο η πρυτανεία.

Όπως κατήγγειλε σήμερα το πρωί το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παντελής Βαϊνάς στον ΑΝΤ1, η κυβέρνηση στοχεύει στην τρομοκρατία των εργαζόμενων και των φοιτητών και την εκδικητική τιμωρία όσων αντιστέκονται στην κατάργηση του άρθρου 16 από το τεράστιο ποτάμι της νεολαιίστικης οργής. Η κυβέρνηση, τόνισε, επιλέγει τον αδύναμο κρίκο που είναι ο συνάδελφος Δημήτρης Αντωνίου ο οποίος είναι συμβασιούχος για να στείλει μήνυμα στην κοινωνία ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για την τρομοκράτηση των αγωνιζομένων φοιτητών και εργαζομένων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους θα πρέπει να καλέσει σε αγωνιστικό συναγερμό για να μην περάσουν τα σχέδια τρομοκράτησης της κυβέρνησης. Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση της Δεξιάς σύντομα θα περάσει στη φάση της κατά μέτωπο επίθεσης για να συντρίψει το ανερχόμενο φοιτητικό κίνημα με κάθε κόστος. Στέλνει ακόμα μήνυμα αυταρχισμού και καταστολής μπροστά στους μελλοντικούς εργατικούς αγώνες ότι δεν θα υπολογίσει ακόμα και αυτούς τους κουτσουρεμένους νόμους για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης, επιδιώκοντας κόσμος του αγώνα να μπει στο στόχαστρο του κράτους και της εργοδοσίας με απολύσεις και τρομοκρατία και αυταρχισμό

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ