ελευθερίας του τύπου δείκτης Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα RSF Ελλάδα

Απόπειρα εκφοβισμού δημοσιογράφου του Manifold

Την απόπειρα εκφοβισμού της δημοσιογράφου Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ερευνητική ομάδα The Manifold.

Όπως σημειώνεται, κατά τη διάρκεια διακοπής σε δίκη κατηγορούμενου για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, την οποία κάλυπτε η δημοσιογράφος, εκείνη δέχτηκε λεκτική επίθεση από τον κατηγορούμενο και δύο ακόμη καταγγελλόμενους. Έπειτα, η ανακοίνωση καταγγέλλει πως άγνωστος άνδρας φωτογράφιζε τη μητέρα, άλλους συγγενείς και συνηγόρους υποστήριξης κατηγορίας. Όταν συγγενής της μητέρας του ζήτησε τον λόγο, ο άγνωστος άντρας βγήκε από την αίθουσα και τράπηκε σε φυγή με τους αστυνομικούς να παραμένουν αδρανείς.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του The Manifold:

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024, η δημοσιογράφος του Manifold Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου κάλυπτε τη δίκη κατηγορούμενου για τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Εκεί, έγινε στόχος απόπειρας εκφοβισμού από ομάδα καταγγελλόμενων για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους, κάποιοι από τους οποίους είναι ήδη υπόδικοι.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια διακοπής της διαδικασίας, ο κατηγορούμενος, πλαισιωμένος από δύο ακόμη καταγγελλόμενους, πλησίασε τη δημοσιογράφο και άρχισε να της φωνάζει επιθετικά να βγει έξω.

Στη συνέχεια, μετά το πέρας της διαδικασίας και όσο η πλευρά του παιδιού, δηλαδή η μητέρα του, άλλοι συγγενείς και οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας, παρέμεναν στην αίθουσα, ένας άντρας άγνωστης ταυτότητας άρχισε να τους φωτογραφίζει. Στην αίθουσα ήταν και η δημοσιογράφος του Manifold. Έγινε αντιληπτός από συγγενή της μητέρας, η οποία του ζήτησε τον λόγο που τους φωτογράφισε χωρίς την άδειά τους, αλλά ο άγνωστος άντρας βγήκε από την αίθουσα χωρίς να απαντήσει.

Η συγγενής τον ακολούθησε, όπως επίσης και η δημοσιογράφος του Manifold, αλλά ο άντρας απομακρύνθηκε ολοένα επιταχύνοντας. Οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες δεν αντέδρασαν. Παρά τις παραινέσεις της συγγενή και της δημοσιογράφου να τον σταματήσουν, οι αστυνομικοί παρέμειναν αδρανείς και ο άντρας τράπηκε σε φυγή.

Η ομάδα του Manifold δεν έχει προς το παρόν γνώση της ταυτότητας του άντρα αυτού, μας προβληματίζει ωστόσο το γεγονός ότι οι αστυνομικοί του ΜΟΔ δεν αντέδρασαν, ενώ παράλληλα γνωρίζουμε ότι δύο από τους καταγγελλόμενους είναι αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν μάλιστα παρόντες εκείνη την ημέρα.

Δηλώνουμε ότι καμία απόπειρα εκφοβισμού δεν πρόκειται να μας αποθαρρύνει από την έρευνά μας για το σύστημα παιδικής προστασίας στην Ελλάδα, η οποία είναι σε εξέλιξη από το 2018.

The Manifold

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ