INFO-VIDEOS ανασκόπηση 2021

Ανασκόπηση: Τα INFO-VIDEOS του 2021

Στο τέλος του 2021 κοιτάζουμε πίσω σε όλα τα INFO-VIDEOS της χρονιάς, που δημιούργησαν για το INFO-WAR ο Χρήστος Αβραμίδης (κείμενα) και ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης (μοντάζ).

Το INFO-WAR στηρίζεται στους αναγνώστες του. Μπορείτε να ενισχύσετε την παραγωγή των INFO-VIDEOS και όλων όσων ακούτε, διαβάζετε και βλέπετε στο INFO-WAR, ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Στις 20 Ιανουαρίου 2021, ο Τζο Μπάιντεν αναγορεύτηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ και εμείς αναρωτηθήκαμε τι έκανε στην πολιτική του καριέρα. Αναζητήσαμε τις κρίσιμες αποφάσεις του επί πέντε δεκαετίες πολιτικού (γερουσιαστής και στη συνέχεια αντιπρόεδρος) σχετικά με τις αμβλώσεις, την κοινωνική ασφάλιση, τους πολέμους που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ, καθώς και άλλα, για να καταλήξουμε στα οικονομικά συμφέροντα που τον υποστηρίζουν.

Ποιος νόμος εφαρμόζεται για τον Δ. Κουφοντίνα;

Αναρωτηθήκαμε παρέα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν δικαιούται άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς ανατρέξαμε στις αποφάσεις της δικαιοσύνης και τις παρεμβάσεις της πρεσβείας των ΗΠΑ, για να καταλήξουμε στο ερώτημα: ποιος νόμος εφαρμόζεται τελικά σ’ αυτήν την υπόθεση;

Πανεπιστημιακή αστυνομία και ανώτατη εκπαίδευση

Εξετάσαμε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Παρατηρήσαμε την κυβέρνηση να ευθυγραμμίζεται με τα αιτήματα του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, συγκρίναμε τη χρηματοδότηση των Α.Ε.Ι. σε σχέση με το κόστος της πανεπιστημιακής αστυνομίας και μετρήσαμε τις φορές που αναφέρεται η λέξη «έρευνα» σε ένα νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, σε σύγκριση με τη λέξη «πειθαρχικό».

Τέσσερα ψέματα για… κάποιον απεργό πείνας

Παρουσιάσαμε τα τέσσερα ψέμματα στα οποία η κυβέρνηση και τα μεγάλα ΜΜΕ στήριξαν την προπαγάνδα εναντίον του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Ποια επιχειρήματα επικαλέστηκαν για να δικαιολογήσουν τη μεταγωγή του και να μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια αντίδρασης, αφήνοντάς του ως μοναδική διέξοδο την απεργία πείνας.

Μονοπώλιο βίας και ενημέρωσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Εξετάσαμε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σχετικά με την αστυνομική βία και αναρωτηθήκαμε ποιους θα ελέγχουν εν τέλει αυτά τα νέα μέτρα, τους αστυνομικούς ή τους πολίτες; Τέλος, μετρήσαμε γκλοπιές και δακρυγόνα εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, καθώς και ναζιστικά σύμβολα που συντροφεύουν κάποιους άνδρες των ΜΑΤ.

Μονάδες Εντατικής Θρησκείας

Μετά την αστυνομία, η κυβέρνηση βρήκε λεφτά και για την εκκλησία – χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν ποτέ για ΜΕΘ και γιατρούς.

TOP 5: Σκάνδαλα της Χούντας

Τα πέντε μεγαλύτερα σκάνδαλα της δικτατορικής Επταετίας. Ένα βίντεο στηριγμένο στο βιβλίο «Λαμόγια στο Χακί», του Διονύση Ελευθεράτου (εκδ. Τόπος).

Η έμφυλη βία στις δύο όχθες του Αιγαίου

Κοιτάξαμε στην άλλη άκρη του Αιγαίου, με αφορμή την αθώωση της Μελέκ Ιπέκ. Παρατηρήσαμε την υπόθεση της, καθώς μεταφερόμασταν στην Ελλάδα και μελετούσαμε την έμφυλη βία, αλλά και το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια.

Fraport: Τα κέρδη στη Γερμανία, οι ζημιές στην Ελλάδα

Με αφορμή άλλο ένα δώρο του ελληνικού κράτους στη Fraport, μελετήσαμε την ιστορία της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Μια συμφωνία μεταξύ ενός κράτους που ανέλαβε ζημιές και δάνεια κι ενός ιδιώτη που ανέλαβε… τα κέρδη!

Γιατί η ΝΔ καλύπτει τον Κ. Μπογδάνο;

Μελετώντας το παρελθόν και το παρόν του κόμματος που ανέχεται δημοσιεύσεις ναζιστικής έμπνευσης, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν είναι το άκρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η καρδιά της.

Το Βερολίνο ψηφίζει για την κοινωνικοποίηση των σπιτιών

Εστιάσαμε στο φάντασμα που πλανιέται πάνω από το Βερολίνο, το φάντασμα της κοινωνικοποίησης των σπιτιών. Στις 26 Σεπτέμβρη το Βερολίνο ψήφισε για περάσουν στον έλεγχο των γενικών συνελεύσεων 240.000 διαμερίσματα και να καλύπτονται οι ανάγκες στέγασης του κόσμου με χαμηλό και σταθερό ενοίκιο. Άραγε θα υλοποιηθεί η απόφαση των πολλών ή θα επιβληθεί η βούληση του μεγάλου κεφαλαίου;

ΕΛ.ΑΣ: Καμία ζωή δεν μετράει

Τα ψέμματα της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των ΜΜΕ για την εν ψυχρώ δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη.

Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Μιλήσαμε για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Εκείνο το μεσημέρι, οι δυο δράστες δεν ήταν μόνοι τους στην οδό Γλάδστωνος. Δίπλα τους στάθηκαν από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί με τα χτυπήματα τους και έπειτα με τη συγκάλυψη του εγκλήματος. Ακολούθησαν τα κανάλια στάζοντας το δηλητήριο τους.

Η σιωπή για τον θάνατο του Γιώργου Ζαντιώτη

Την 1η Νοεμβρίου, ένας Έλληνας μετανάστης πεθαίνει στο αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ, δυο ώρες μετά τη βίαιη σύλληψή του. Γιατί μια κυβέρνηση που τόσο ενδιαφερόταν για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, σιωπά για τον θάνατο του Γιώργου Ζαντιώτη;

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ