Διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στο λιμάνι του Όκλαντ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ανακοίνωση Αλληλεγγύης Λιμενεργατών Ελλάδας στον Παλαιστινιακό λαό

Πηγή: BDS Greece

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΜ.Υ.Λ.Ε)
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Πειραιάς, 29.11.23

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

Μετά την καταδικαστέα αιματηρή επίθεση μαχητών της Χαμάς σε άμαχους Ισραηλινούς στις 7 Οκτώβρη, έχει ξεκινήσει μια τεράστια επίθεση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων στους αμάχους κατοίκους της Γάζας. Όλο αυτό το διάστημα οι επιθέσεις των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων είναι τεραστίων διαστάσεων όπου με πρόσχημα την εξόντωση των μαχητών της Χαμάς, υλοποιείται ουσιαστικά εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων που αφήνει πίσω της κατεστραμμένες υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, παραγωγικές εγκαταστάσεις) και κυρίως χιλιάδες νεκρούς αμάχους μεταξύ των οποίων χιλιάδες νεκρά παιδιά. Η απάνθρωπη πρακτική των Ισραηλινών Δυνάμεων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από λαούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε αυτήν την τεράστια καταστροφή δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και σιωπηλοί. Ο αγώνας των Παλαιστινίων για αυτοδιάθεση μετρά περισσότερα από 70 χρόνια και εκατοντάδες χιλιάδες θύματα. Από την άλλη πλευρά, το κράτος του Ισραήλ έχει εφαρμόσει στην Παλαιστίνη όλες τις μεθόδους που αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο (εποικισμούς, εθνοκάθαρση, κατάκτηση και καταπάτηση εδαφών κ.α.) προσπαθώντας να εξαφανίσει από τον χάρτη τους Παλαιστινίους.

Πριν λίγες ημέρες, τα σωματεία μας υποδέχτηκαν εκπροσώπους του BDS (Μποϋκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων, Κυρώσεις), ενός διεθνούς παλαιστινιακού κινήματος για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα. Το BDS διεκδικεί την αυτονόητη για κάθε λαό αρχή, όπως και για τους Παλαιστίνιους, δηλαδή ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα με την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Στοχεύει στο μποϋκοτάζ ισραηλινών προϊόντων που παράγονται από εταιρίες που παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα, στην απόσυρση επενδύσεων σε ισραηλινές εταιρείες που παραβιάζουν παλαιστινιακά δικαιώματα και στην επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ από διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις.

Δίκαιη λύση για την Παλαιστίνη δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν υπάρξει πρώτα Ειρήνη και τερματισμός της καταπίεσης από το Ισραήλ. Το Διεθνές Δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ προβλέπουν την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και την ειρηνική συνύπαρξη των Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Μέχρι σήμερα, το κράτος του Ισραήλ εφαρμόζει απαράδεκτες διακρίσεις των Παλαιστινίων τόσο εντός του Ισραήλ όσο και οργανωμένη καταπίεση στα παλαιστινιακά εδάφη που θυμίζουν απαρτχάιντ.

Με την Ισραηλινή στρατιωτική κατοχή, οι Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να ζουν στη γη τους σαν φυλακισμένοι όντες περιστοιχισμένοι από το παράνομο τείχος. Η πολυετής πολιορκία της Γάζας  και οι συχνές ισραηλινές στρατιωτικές έχουν καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα ως εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας. Δεδομένων των άθλιων συνθηκών που έχει επιβάλλει το Ισραήλ, η δίκαιη λύση για τους παλαιστινίους είναι μονόδρομος.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό. Η κλιμάκωση της τυφλής βίας και της καταστροφής που συντελείται στη Γάζα το τελευταίο διάστημα με τις αεροπορικές επιθέσεις σε σχολεία, νοσοκομεία και πολιτικούς στόχους, μας προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό.

Στα πλαίσια αυτά, ως εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε ούτε θα εργαστούμε σε παράνομη μεταφορά στρατιωτικού υλικού με αφετηρία ή ενδιάμεσο σταθμό τον ΟΛΠ προς το Ισραήλ που καταλήγει να δολοφονεί αμάχους και παιδιά. Δεν γινόμαστε με κανέναν τρόπο συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται στη Γάζα.

ΤΑ Δ.Σ.

Πηγή: dockers.gr

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ