Φυλακές Κορυδαλλού

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Φυλακών για απόπειρα διάδοσης ψευδούς είδησης

«Μια μέρα μετά την αναδίπλωση – υποχώρηση του υπουργείου δικαιοσύνης και την μερική (προφορική μέχρι στιγμής) ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων της κινητοποίησης, φαίνεται πως κάποιοι δυσαρεστήθηκαν.

Ενημερωθήκαμε από την σελίδα αντιπληροφόρησης mpalothia.net ότι στάλθηκε ένα κείμενο με την υπογραφή «κρατούμενοι της Α’ πτέρυγας» το οποίο έγραφε, ανάμεσα σε άλλα ψέματα, ότι δήθεν την Πέμπτη 25 του μήνα μπήκε στις γυναικείες φυλακές και στην Α’ πτέρυγα των ανδρικών φυλακών , εξωτερική φρουρά και κατέστειλε την κινητοποίηση μας.

Η πλαστότητα του κειμένου έγινε αμέσως αντιληπτή από τον διαχειριστή της ιστοσελίδας , ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας.

Οι συντάκτες του κειμένου, προφανώς θέλησαν μέσω της διάδοσης ψευδών ειδήσεων να εμφανίσουν αποδυναμωμένη και σε τροχιά φθοράς την κινητοποίηση, την στιγμή που αυτή διαρκώς κλιμακώνεται με την συμμετοχή 5000-6000 κρατουμένων.

Το μπλοκάρισμα του νέου σωφρονιστικού κώδικα, το βραχυκύκλωμα λειτουργίας σε τόσες φυλακές, οι υποχωρήσεις του υπουργείου δικαιοσύνης απέναντι στα αιτήματά μας, αναγνώριση και η στήριξη της επιτροπής αγώνα από τους συγκρατούμενούς μας , φαίνεται πως δυσαρεστεί κάποιους.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε ως επιτροπή αγώνα ένα βρώμικο πόλεμο συκοφαντιών και ψευτιών. Στο παρελθόν κάποιοι θέλησαν να υποτιμήσουν και να απαξιώσουν την κινητοποίηση, όμως έφαγαν τα μούτρα τους απέναντι στην πραγματικότητα του αγώνα, που ανάγκασε το υπουργείο δικαιοσύνης να υποχωρήσει και γέμισε τους κρατούμενους δύναμη και αποφασιστικότητα για να συνεχίσει τον αγώνα.

Έτσι και τώρα, κάθε απόπειρα προβοκάτσιας εναντίον της κινητοποίησης και της επιτροπής αγώνα θα πέσει στο κενό.

Κι όπως έχει γραφτεί…
«Αν σε πολεμάει ο εχθρός σου, πάει να πει ότι κάνεις καλά την δουλειά σου…»
Κι έτσι θα συνεχίσουμε.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ»

Επιτροπή Αγώνα γυναικείων-ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού
(πτέρυγες Α,Β,Γ,Δ,Ε και Α θέση υπογείου παραρτήματος)

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ