έλεγχος ασφαλείας αεροδρόμια

«Αν δεν βγάλετε το στηθόδεσμο δεν μπαίνετε στο αεροπλάνο»

Μήνυση σε δυο ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες για σεξουαλική παρενόχληση πραγματοποίησαν τρεις φοιτήτριες του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, καθώς το προσωπικό των εταιρειών τις κράτησε για περίπου δύο ώρες για σωματικό έλεγχο, κατά τη διάρκεια του οποίου τις ανάγκασαν να αφαιρέσουν ακόμη και το στηθόδεσμο που φορούσαν.

Οι κοπέλες, παλαιστινιακής καταγωγής, αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας της πτήσης έδωσαν εντολή να μην μπουν στο αεροπλάνο, εάν πρώτα δεν γδυθούν για έλεγχο.

Μια από τις κοπέλες αναφέρεται ότι λιποθύμησε κατά τη διάρκεια του πολύωρου ελέγχου.

Οι μηνύσεις στρέφονται εναντίον των εταιρειών El Al και Arkia, τις οποίες οι φοιτήτριες κατηγορούν ότι επιλέγουν τα άτομα στα οποία θα πραγματοποιήσουν σωματικό έλεγχο με βάση την καταγωγή τους.

Σε ανακοίνωσή της η El Al αναφέρει ότι “κάθε ενέργεια του προσωπικού ασφαλείας ελέγχεται και καταγράφεται με λεπτομέρειες. Είναι αυτονόητο ότι η εταιρεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι έλεγχοι ασφαλείας να γίνονται με σεβασμό και ανεκτικότητα”.

Ισραηλινές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγράψει δεκάδες αντίστοιχες καταγγελίες σε αεροδρόμια όλης της χώρας.

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ