Αμερικανικές εταιρείες σταματούν τη συνεργασία με την κινεζική Huawei

Πηγή: www.rt.com 
Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Qualcomm και η Intel, συντάσσονται με την Google και εφαρμόζουν εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Τραμπ, που υποστηρίζει ότι η κινεζική εταιρεία Huawei αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ακολουθώντας τα βήματα της Google, μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής μικροκυκλωμάτων (chip) στις ΗΠΑ – μεταξύ των οποίων οι Intel, Qualcomm, Xilinx και Broadcom – διέκοψαν τις εμπορικές συναλλαγές τους με τη Huawei, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους των εταιρειών, δεν θα γίνουν νέες αποστολές προϊόντων «μέχρι νεωτέρας». Στο μεταξύ, η Google επιβεβαίωσε ότι «συμμορφώνεται με το διάταγμα και ελέγχει τις επιπτώσεις» της απαγόρευσης που εισήχθη από τον Τραμπ, υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας.

Αν και η Google δεν έχει προβεί ακόμα σε επίσημη ανακοίνωση, η Huawei είναι πολύ πιθανό να χάσει την πρόσβασή της στις αναβαθμίσεις των λειτουργικών συστημάτων Android, ενώ τα μοντέλα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν θα είναι αποκλεισμένα από τις περισσότερες εφαρμογές και υπηρεσίες της Google.

H Ουάσιγκτον κατηγορεί την Huawei για κατασκοπία προς όφελος της κυβέρνησης της Κίνας. Ο κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών από την άλλη, θεωρεί ότι η ρητορική των Αμερικανών αξιωματούχων είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα του αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ