ψάρι σε ενυδρείο

Αλήθεια σε παίρνει να κρίνεις το ζευγάρι που ήπιε καθαριστικό ενυδρείων για τον κορονοϊό;

Ένας άντρας ηλικίας περίπου 60 ετών έχασε τη ζωή του και η σύζυγός του χαροπαλεύει στην Αριζόνα των ΗΠΑ, αφού κατανάλωσαν φωσφορική χλωροκίνη, ουσία που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό ενυδρείων, προκειμένου να προφυλαχθούν από το κορονοϊό.

Το ζευγάρι είχε ακούσει τον πρόεδρο Τραμπ να παρουσιάζει τη δραστική ουσία χλωροκίνη, σαν πιθανή λύση για την αντιμετώπιση του Κορονοΐού.

Αρκετοί κακεντρεχείς ίσως σπεύσουν να σημειώσουν ότι το ερώτημα δεν είναι γιατί πέθανε ο άντρας και χαροπαλεύει η γυναίκα, αλλά πώς κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί μέχρι τα 60 τους χρόνια.

Είμαστε όμως εμείς στην Ελλάδα σε θέση να κάνουμε τέτοιου είδους σχόλια, όταν ένα τμήμα του πληθυσμού πιστεύει κάτι μαυροφορεμένους γενειοφόρους κυρίους που υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία;

Μπορούμε να κατηγορούμε τον Τραμπ τη στιγμή που ο Άδωνις Γεωργιάδης (ο άνθρωπος που έλεγε ότι θα τον ψήφιζε και με τα δυο χέρια) αμφισβητεί τα πορίσματα της επιστήμης και (με την ανοχή του πρωθυπουργού) συντάσσεται με το σκοταδισμό τμήματος της εκκλησίας;

Το φαινόμενο δεν είναι δυστυχώς μόνο ελληνικό. O υπερ-ορθοδοξος Εβραίος υπουργός υγείας του Ισραήλ, Ιακώβ Λίτζμαν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η σωτηρία από τον κορονοϊό είναι ο… Μεσσίας. Εξήγησε μάλιστα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για πιθανή συνέχιση της καραντίνας και κατά τη διάρκεια της γιορτής του Πάσχα των Εβραίων στις 8 Απριλίου γιατί ο Μεσσίας θα έχει παρέμβει νωρίτερα.

Ο υπουργός υγείας του Ισραήλ, Ιακόβ Λίτζμαν

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο σκοταδισμός που παρατηρείται στις ημέρες μας σε όλες τις μονοθεϊστικές θρησκείες είναι συχνά χειρότερος από αυτόν που περιγράφουν τα ιερά τους κείμενα. Όπως είχαμε εξηγήσει «ορισμένοι από τους πρώτους κανόνες για την επιβολή καραντίνας αναφέρονται στο τρίτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης (Λευιτικό) το οποίο φρόντιζε να προστατεύει τους πιστούς από επαφή με άτομα που μετέφεραν μολυσματικές ασθένειες».

Αν δεχθούμε δηλαδή ότι ο Μωυσής έγραψε τα συγκεκριμένα κείμενα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι είχε πολύ μεγαλύτερη επαφή με την επιστήμη από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. 

Πώς γίνεται λοιπόν σχεδόν 2.500 χρόνια μετά τη συγγραφή του Λευιτικού η ηγεσία της ορθόδοξης ελληνικής εκκλησίας να αφήνει για εβδομάδες τους πιστούς της εκτεθειμένους στον κορονοϊό, το Ισραήλ να περιμένει τη λύση από τον Μεσσία και στις ΗΠΑ να πίνουν καθαριστικά για ενυδρεία;

Πόσο σκοτάδι να αντέξει αυτός ο πλανήτης;

Άρης Χατζηστεφάνου

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, πριν από τη μεσολάβηση του Μεσσία στις 8 Απριλίου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ