ΠΟΣΠΕΡΤ
Φωτογραφία: Δρομογράφος

Συλλήψεις συνδικαλιστών με το «καλημέρα» της νέας κυβέρνησης

Στο Α.Τ Κυψέλης οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης ύστερα από έφοδο της αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤopen στο Γαλάτσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα γραφεία του σταθμού πήγε αρμόδιος Εισαγγελέας ύστερα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ, η οποία έβγαινε από την εποχή της ΝΕΡΙΤ.

Όπως αναφέρει το Ποντίκι, «στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν τη σημερινή κίνηση, λέγοντας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Σπίρτζη».

Στο site της ERTopen αναφέρεται ότι «Η “πολλά υποσχόμενη” εκκαθάριση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου ξεκίνησε από την ΕΡΤopen που κράτησε ζωντανή την φωνή της κοινωνίας για πάνω από δυο χρόνια. Μια εκκαθάριση που προφανώς θα τελειώσει εκεί».

Για «τρομοκρατικού χαρακτήρα» σύλληψη και για αυταρχικές αστυνομικές μεθόδους κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ ενώ η ΛΑΕ χαρακτηρίζει τη σύλληψη «εκδικητική, αυταρχική, αυθαίρετη και βάναυση».

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: «Καταγγέλουμε την καταστολή της ελεύθερης φωνής του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤopen που αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα των εργαζομένων και των αλληλέγγυων της ΕΡΤ ενάντια στο “μαύρο”. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους προσαχθέντες και σε όλους τους συντελεστές της ΕΡΤopen. Δηλώνουμε ότι ο αγώνας ενάντια στη φίμωση των ελεύθερων φωνών συνεχίζεται άνευ ορίων και άνευ όρων».

Τη σύλληψη σχολίασε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η επέμβαση του εισαγγελέα γίνεται την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης και ενώ ήδη η διοίκηση της ΕΡΤ προχωρά σε απομάκρυνση και αποκλεισμό δημοσιογράφων που κράτησαν ζωντανή την ελεύθερη ΕΡΤ στα χρόνια του “μαύρου” με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την εκπομπή Zona Rossa στην ΕΡΤ3.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ