Όχι με κρότο αλλά με λυγμό «σκάνε» ομόλογα 9 δις ευρώ

Με συμβολική πορεία και ανάρτηση πανό στην Τράπεζα της Ελλάδας μας θύμισε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ένα θέμα το οποίο τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης προτίμησαν να αποσιωπήσουν – τα περίφημα «ομόλογα Αλογοσκούφη» τα οποία οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν στις 20 και 21 Μαϊου.

Πρόκειται για ομόλογα αξίας 4,4 και 4,47 δισεκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα τα οποία κατέχουν η ΕΚΤ και κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης και τα οποία εκδόθηκαν κάτω από αμφιλεγόμενες συνθήκες για τη διάσωση των τραπεζών.

Ο Μαϊος έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς ως ο μήνας που «σκάνε» τα  λεγόμενα ακούρευτα ομόλογα, δηλαδή χρέος το οποίο δεν άγγιξε το PSI σε αντίθεση με μικρο-ομολογιούχους, ασφαλιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα που είδαν τις περιουσίες τους να εξαφανίζονται από την πολιτική της ΕΕ.

Χιλιάδες οπαδοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κινήθηκαν από τα προπύλαια, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, προς την Τράπεζα της Ελλάδας, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της ΕΕ και απέναντι στην τοκογλυφική διαχείριση των ομολόγων για τη διάσωση των τραπεζών.

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ