Καμίνης

Μια ιστορία θα σας πω για τον Καμίνη… τον φλου

Αρχές του 2012 και ο Γ. Καμίνης  διοργανώνει μια κλειστή εκδήλωση για τους συνεργάτες που τον βοήθησαν να εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων.

Ανάμεσα στους καλεσμένους αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, πολλοί (μα πολλοί) φιλελεύθεροι αλλά και άνθρωποι μεγάλων δικηγορικών και αρχιτεκτονικών γραφείων.

Και εκεί, μεταξύ τυρού και αχλαδίου, ο Καμίνης κάνει μια κίνηση χωρίς προηγούμενο. Ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοινώνει στους παρευρισκόμενους ότι το προεκλογικό πρόγραμμα ήταν ανεφάρμοστο και είναι καιρός να κοιτάξει μπροστά αφήνοντας το παρελθόν.

Δεν ήταν λίγοι οι συνεργάτες του δημάρχου, που είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία του προγράμματος, που έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι εκείνο το βράδυ.

Ανάμεσα σε άλλα το “κοιτάζω μπροστά” του δημάρχου σήμαινε να κλείνει αντιφασιστικά κέντρα και καταλήψεις κτιρίων αφήνοντας τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής να σεριανίζουν στο κέντρο της Αθήνας και να στέλνει την αστυνομία να εκκενώσει κτίρια του δήμου από άστεγους, που ζητούσαν προστασία σε μια από τις πιο κρύες νύχτες των τελευταίων χρόνων.

Επί δημαρχίας του η αστυνομία είχε το ελεύθερο να ενισχύει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στέλνοντας εκεί ακόμη και τοξικομανείς. 

Επί δημαρχίας του, δημοσιογράφοι στο δημοτικό ραδιόφωνο, όπως η Βασιλική Σιούτη, κατήγγειλαν περιστατικά «εκβιασμών, λογοκρισίας και εκμετάλλευσης με τον πιο κυνικό τρόπο».

Υπήρχαν άραγε αυτά στο προεκλογικό πρόγραμμα του δημάρχου;

Όπως μας δίδαξε και ο Όργουελ στο 1984 οι εξαγγελίες που δεν πραγματοποιούνται καλό είναι να μην αφήνουν ίχνη στην ιστορία.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων λοιπόν φρόντισε να κατεβάσει, όπως έχουμε ξαναπεί, το προεκλογικό του πρόγραμμα από την προσωπική του ιστοσελίδα.

Η σελίδα επανήλθε αλλά τώρα εμφανίζεται σαν “δίκτυο υποστηρικτών του Γιώργου Καμίνη” και φυσικά δεν περιέχει το παλιό πρόγραμμα.

Επειδή όμως όμως το Ιντερνετ έχει τη δική του μνήμη μπορείτε να βρείτε τις “ανεφάρμοστες” προεκλογικές εξαγγελίες Καμίνη εδώ.

Αξίζει να δώσετε λίγο χρόνο να το διαβάσετε. Και αν βρείτε κάτι που πραγματοποιήθηκε να μας το πείτε.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ