zona rossa

Μήπως ενοχλεί η «Zona Rossa»;

Νίκος Φωτόπουλος

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Η «Zona Rossa» θύμα της νέας διοίκησης στην ΕΡΤ 3; Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ο δημοσιογράφος Σταύρος Πανούσης αλλά και η συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΡΤ 3, που μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους. «Μόλις δυο μήνες πέρασαν από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ 3 και οι προσπάθειες της διοίκησης να σβήσουν τα ίχνη του δίχρονου αγώνα όλο και εντείνονται.

Μετά την απομάκρυνση των αλληλέγγυων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της τηλεόρασης κι ενώ παίζονται συνεχώς εκπομπές σε επανάληψη, επειδή δεν υπάρχουν πόροι για καινούργιο πρόγραμμα, η διοίκηση αποφασίζει να “παγώσει” τη μετάδοση της εκπομπής “Zona Rossa” μέχρι τις εκλογές (20/9), και μετά θα επανεξετάσει το αν η εκπομπή θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα», καταγγέλλουν.

Η αιτιολόγηση του «παγώματος» ξεκινάει από το γεγονός ότι δεν υπάρχει προσωπικό (λόγω προεκλογικής περιόδου) να υλοποιήσει την εκπομπή και φτάνει μέχρι την εκτίμηση ότι δεν καλύπτονται οι πολιτικές ισορροπίες από τους καλεσμένους που φιλοξενεί… Η διοίκηση, ύστερα από συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων, δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει τους λόγους της μη μετάδοσης.

Μέχρι στιγμής, καμία άλλη εκπομπή δεν «πάγωσε» ούτε ακούστηκε ότι θα επανεξεταστεί. Η «Zona Rossa» ασχολείται με την κοινωνία και τους αγώνες της εδώ και ενάμιση χρόνο και αυτό προφανώς ενοχλεί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σταύρο Πανούση. Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ 3, η εκπομπή, από ζωντανή στις 7.30 κάθε Τετάρτη, αρχίζει να μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη στις 00.30 το βράδυ της Πέμπτης, σε μια ώρα χαμηλής τηλεθέασης, ανάμεσα από παλιές εκπομπές γυρισμένες μέχρι και 10 χρόνια πριν.

«Είναι φανερό ότι στις μέρες που έρχονται δεν χωρεί η διαφορετική άποψη. Κι ας είναι πρόσφατη η δέσμευση του προέδρου κ. Μυλόπουλου στη συνέλευση γνωριμίας με το προσωπικό ότι στην ΕΡΤ 3 θα υπάρχει εσωτερική δημοκρατία και ζώνη για την κοινωνία», τονίζεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι όλες οι επαναλήψεις προέρχονται από την περίοδο αποκλειστικά και μόνο πριν από το «μαύρο» της 11/6/2013, αποφεύγοντας οποιαδήποτε προβολή εκπομπής ή εκδήλωσης του προγράμματος του αγώνα. «Σ’ όλο αυτό το σκηνικό», λένε, «παρουσιάζεται ως άλλοθι η σύμφωνη γνώμη μιας επιτροπής προγράμματος που ποτέ δεν έχει ανακοινωθεί δημόσια η σύνθεσή της και στην οποία συμμετέχουν και συνάδελφοι πρόθυμοι να συναινέσουν στην επικείμενη λογοκρισία».

Καθησυχάζει ο κ. Μυλόπουλος

O Γιάννης Μυλόπουλος

«Οι ανησυχίες δεν είναι δικαιολογημένες», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΡΤ 3, Γιάννης Μυλόπουλος, που δήλωσε σχετικά στην «Εφ.Συν.»: «H EΡΤ 3, δύο μόλις μήνες μετά την επαναλειτουργία της, προσπαθεί να σταθεί όρθια και να ανταποκριθεί στον ρόλο της ως πλουραλιστικής και έγκυρης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε αντίξοες συνθήκες και με ελάχιστα μέσα.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΡΤ 3, εξαιτίας των βεβαρημένων υποχρεώσεών της λόγω ΔΕΘ και ταυτόχρονα και λόγω προεκλογικής περιόδου, πήρε την απόφαση να αναβάλει για μετά τις εκλογές κάθε συζήτηση σχετικά με το νέο της πρόγραμμα. Οι ανησυχίες, λοιπόν, περί δήθεν κοψίματος εκπομπών δεν είναι δικαιολογημένες, καθώς καμιά συζήτηση για αξιολόγηση εκπομπών δεν είναι εφικτό να γίνει εν μέσω τόσων υποχρεώσεων, αλλά και τόσων προβλημάτων την περίοδο αυτή.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ 3, οι οποίοι την κράτησαν ανοιχτή στα χρόνια του “μαύρου”, είναι βέβαιο ότι θα υποστηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη φάση τη λειτουργία του μόνου δημόσιου, περιφερειακού και με πανελλήνια εμβέλεια καναλιού, ώστε να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο του και να δικαιώσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ