Αμερικανοί Ιράν χάρτης

Ζήτησαν από 2000 Αμερικανούς ψηφοφόρους να δείξουν το Ιράν στον χάρτη…

Τη σχεδόν πλήρη άγνοιά τους για τον υπόλοιπο κόσμο απέδειξαν για μια ακόμη φορά οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, με αφορμή την αυξημένη ένταση με το Ιράν έπειτα από την δολοφονία του Σολεϊμανί.

Σε έρευνα που διεξήγε η εταιρεία Morning Consult σε συνεργασία με το Politico, ρωτήθηκαν 1995 Αμερικανοί ψηφοφόροι να δείξουν πού βρίσκεται το Ιράν σε έναν κενό χάρτη.

Απαντήσεις σε χάρτη της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής. Κάθε τελεία είναι και απάντηση. Οι πράσινες τελείες είναι αυτές που πέτυχαν τον στόχο.

Λιγότεροι από 3 στους 10, πιο συγκεκριμένα ένα ποσοστό 28% κατάφεραν επιτυχώς να δείξουν τη σωστή τοποθεσία σε έναν χάρτη της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, ενώ μόλις το 23% τα κατάφερε σε έναν παγκόσμιο χάρτη.

Απαντήσεις σε παγκόσμιο χάρτη. Κάθε τελεία είναι και απάντηση. Οι πράσινες τελείες είναι αυτές που πέτυχαν τον στόχο.

Η έρευνα δε βρήκε σημαντικές στατιστικές διαφορές στην υποστήριξη του χτυπήματος που σκότωσε τον Σολεϊμανί μεταξύ όσων μπόρεσαν να βρουν το Ιράν στον χάρτη και όσων δεν τα κατάφεραν. Ένα ποσοστό της τάξης του 47% το υποστήριξε, ενώ το 40% ήταν αντίθετο, με σημαντική διαφορά να υπάρχει ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους. Το 70% των πρώτων ήταν αντίθετοι στο χτύπημα, ενώ το 85% των δεύτερων το ενέκριναν.

Η αδυναμία των Αμερικανών στη γεωγραφία είναι διαχρονική καθώς η ίδια εταιρεία είχε διεξάγει αντίστοιχη έρευνα και για τη Βόρεια Κορέα το 2017. Σε εκείνη την έρευνα, το 36% των ερωτηθέντων είχε καταφέρει να βρει τη Βόρεια Κορέα, σε έναν κενό χάρτη της Νότιας και Ανατολικής Ασίας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ