δημητριάδης γρηγόρης SLAPP αγωγές ανιψιός Κυριάκος Μητσοτάκης

Υποψήφιος για βραβείο «SLAPP πολιτικού της χρονιάς» ο Γ. Δημητριάδης

Στις 20 Οκτωβρίου 2022, η Συμμαχία Ενάντια στις SLAPP μηνύσεις στην Ευρώπη (Coalition Against SLAPPs in Europe – CASE) διοργανώνει τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό SLAPP, καταδεικνύοντας τους πολιτικούς κι επιχειρηματικούς παράγοντες που πρωταγωνιστούν στις Στρατηγικές Αγωγές Κατά της Συμμετοχής του Κοινού.

Οι «διαγωνιζόμενοι» διεκδικούν βραβεία όπως τo «Νταής δικηγόρος της χρονιάς», που αποδίδεται στον δικηγόρο ή τον νομικό οργανισμό που πραγματοποίησε τις πιο παρενοχλητικές κι επιθετικές νομικές στρατηγικές ή τακτικές εκφοβισμού εκ μέρους των πελατών του.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες για τα διάφορα «βραβεία» συναντάμε και μια ελληνική συμμετοχή, τον πρώην γραμματέα του Πρωθυπουργικού Γραφείου και ανιψιό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη. Ο κ. Δημητριάδης διεκδικεί το βραβείο «SLAPP πολιτικός της χρονιάς», για τον/την πολιτικό που αποδεικνύεται ότι βασίζεται περισσότερο στις SLAPP αγωγές και τον νομικό εκφοβισμό για να απαντήσει στην αντιπολίτευση, τη διαφωνία ή τις προσπάθειες για λογοδοσία.

Ο παραιτηθείς λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών Γ. Δημητριάδης κερδίζει επάξια την υποψηφιότητά του, λόγω των αγωγών που έχει καταθέσει εναντίον της Εφημερίδας των Συντακτών, των Reporters United και τριών δημοσιογράφων, επιχειρώντας να αποσιωπήσει τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του στην υπόθεση και τις συνδέσεις του με επιχειρηματίες που εμπλέκονται σε αυτήν.

Στο πλευρό του έχει συνυποψηφίους την Ιρλανδή Μέρι Λου ΜακΝτόναλντ και τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ο ανταγωνισμός είναι σαφώς δύσκολος, αλλά ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κ. Δημητριάδη κι ελπίζουμε πως αν κερδίσει θα παραστεί στην απονομή του βραβείου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ