Γουαϊδό υποδοχή προδότη

Υποδοχή «προδότη» για τον Χουάν Γουαϊδό στη Βενεζουέλα

Ο επίδοξος πραξικοπηματίας Χουάν Γουαϊδό επέστρεψε στη Βενεζουέλα από την διεθνή περιοδεία στην οποία βρισκόταν από τα μέσα Ιανουαρίου, και κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε επίμονα και επανειλημμένα νέες κυρώσεις εις βάρος της χώρας του. Στο αεροδρόμιο τον «υποδέχτηκαν» εργαζόμενοι της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Conviasa, που έχει πληγεί από τις μέχρι τώρα οικονομικές κυρώσεις.

Αφού μετά κόπων και βασάνων κατάφερε να επιτύχει την προβολή που επιθυμούσε, λαμβάνοντας χειροκρότημα από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση του Έθνους και εμφανιζόμενος δίπλα στην ηγέτιδα των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόσι, ο Γουαϊδό επέστρεψε στην Βενεζουέλα χθες το απόγευμα, όμως δεν έτυχε της υποδοχής που περίμενε.

Ελάχιστοι βουλευτές που συνεχίζουν να τον στηρίζουν και μερικοί υποστηρικτές του ήταν εκεί για να τον προϋπαντήσουν, αλλά όπως δείχνουν τα βίντεο από την άφιξη του αυτοανακηρυχθέντα προέδρου της Βενεζουέλας, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί για να του επιτεθούν λεκτικά και να διαμαρτυρηθούν ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Η πλειοψηφία τους ήταν εργαζόμενοι της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Conviasa, που έχει ήδη πληγεί από τις οικονομικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα, και αναμένεται να πληγεί περαιτέρω αν εφαρμοστούν νέες, όπως ζητά διακαώς ο Γουαϊδό. Οι κραυγές «Προδότη» και «Δολοφόνε» κυριάρχησαν στις εκφράσεις των διαδηλωτών. Οι κυρώσεις στην Conviasa αυξάνουν τις πιθανότητες αεροπορικών δυστυχημάτων, ενώ υπολογίζεται ότι 40.000 Βενεζουελάνοι έχουν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα των οικονομικών κυρώσεων που πλήττουν την πρόσβαση των πολιτών σε τρόφιμα και φάρμακα.

Η Conviasa έχει την έδρα της στο διεθνές αεροδρόμιο Σιμόν Μπολιβάρ, που βρίσκεται στη Μαϊκέτια, περιοχή που ανήκει στην επαρχία Λα Γκουάιρα, επαρχία στην οποία εκλέγεται ο Γουαϊδό και την οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπεί στην Εθνική Συνέλευση. Όμως ακόμα και στην «έδρα» του, ο Γουαϊδό δεν κατάφερε να μαζέψει παρά ελάχιστους υποστηρικτές του, δείγμα της ολοένα καταρρέουσας δημοφιλίας του στη Βενεζουέλα.

Δείτε το ντοκιμαντέρ «Make the Economy Scream» της Moviementa Productions για τη Βενεζουέλα:

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ