Τραμπ Proud Boys

«Υποχώρηση και αναμονή» από Τραμπ σε ακροδεξιούς

«Εντολές» στην ένοπλη ακροδεξιά οργάνωση Proud Boys φάνηκε να δίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού πρώτου τηλεοπτικού ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψήφιων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε μία τηλεμαχία που σημαδεύτηκε από συνεχείς διακοπές και αδυναμία συνεννόησης μεταξύ του Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε για ακόμη μια φορά να καταδικάσει τους υπέρμαχους της λευκής ανωτερότητας και απευθύνθηκε σε μία από τις οργανώσεις που περιπολούν και επιτίθενται σε διαδηλωτές του Black Lives Matter, τους Proud Boys, προτρέποντάς τους να «υποχωρήσουν» και να «αναμένουν».

Σε ερώτηση του συντονιστή της συζήτησης, δημοσιογράφου Κρις Γουάλας, για το κατά πόσο ο Τραμπ είναι πρόθυμος να καταδικάσει ρητορικά τους υπέρμαχους της λευκής ανωτερότητας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε μεν ότι «είναι έτοιμος» να το κάνει, αλλά έπειτα τόνισε ότι δεν βλέπει βία από την άκρα δεξιά, αλλά από την άκρα αριστερά.

Έπειτα από τις επίμονες προτροπές του Γουάλας και του Μπάιντεν να καταδικάσει τη δράση των ακροδεξιών ομάδων κρούσης, ο Τραμπ απευθύνθηκε σε μία από αυτές: «Proud Boys, υποχωρήστε και αναμείνατε. Αλλά θα σας πω κάτι: Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι για την αντίφα και την αριστερά. Διότι αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα της δεξιάς — είναι ένα πρόβλημα της αριστεράς».

Τα λόγια του Τραμπ έγιναν γρήγορα αιτία πανηγυρισμών από ακροδεξιούς χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αναφορά του στην οργάνωση Proud Boys αναγνώστηκε ως «κάλεσμα σε δράση» από τους υποστηρικτές της, προμηνύοντας περισσότερη βία.

Σε επικοινωνία του δημοσιογράφου Φορντ Φίσερ με τον ηγέτη των Proud Boys, Ενρίκε Τάριο, ο τελευταίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα λόγια του Τραμπ, κλείνοντας με τη φράση «Είμαι υπερήφανος για τον Πρόεδρό μου».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ