ΥΠΕΞ: Μη σκοτώνετε δημοσιογράφους… εκτός Ελλάδας

Θράσος άνευ προηγουμένου δείχνει η πρωτοβουλία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να καταθέσει στον ΟΗΕ σχέδιο απόφασης για την προστασία των δημοσιογράφων.

Στο σχέδιο, το οποίο υιοθέτησε τελικά η Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, τα κράτη μέλη καλούνται “να λάβουν μέτρα για τη διερεύνηση των εγκλημάτων που διαπράττονται εις βάρος δημοσιογράφων, για την καταδίκη των ενόχων, καθώς και την αποζημίωση των θυμάτων”.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ παρέλειψε προφανώς να αναφερθεί στα δεκάδες παραδείγματα επιθέσεων των ελληνικών δυνάμεων καταστολής εναντίον δημοσιογράφων και κυρίως φωτορεπόρτερ.

Παρέλειψε επίσης να θυμίσει τη διεθνή καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας για την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου αλλά και το γεγονός ότι η ΠΟΕΣΥ είχε κάνει λόγο για “προσπάθεια φυσικής εξόντωσης δημοσιογράφων” ύστερα από τη δολοφονική επίθεση της αστυνομίας εναντίον του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου.


Θα μπορούσε τουλάχιστον κάποιος να θυμίσει στον ΟΗΕ ότι η χώρα μας βρίσκεται πολύ κάτω από αρκετές δικτατορίες και μοναρχίες σε ό,τι αφορά την ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης Reporters Without Borders για το 2013.

 

Σχετικά θέματα:
Ποιες μοναρχίες έχουν περισσότερη ελευθεροτυπία από την Ελλάδα
Ένωση φωτορεπόρτερ: Βαρεθήκαμε να μας δέρνει η αστυνομία
«Παρα-κρατική» ανακοίνωση αστυνομικών

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ