Λοβέρδος fake news

Υπάρχει (και άλλο) πρόβλημα στην fake φωτογραφία του Λοβέρδου

Με τον δημοσιογράφο και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Λοβέρδο δεν βαριέσαι ποτέ. Γιατί κάθε φορά τα fake news που παρουσιάζει κρύβουν μια διαφορετική έκπληξη.

Στην τελευταία μεγάλη επιτυχία του θέλησε να τιμήσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και την εκκλησία αλλά όπως διαπιστώθηκε πολύ σύντομα η φωτογραφία που χρησιμοποίησε προερχόταν από τις ένοπλες δυνάμεις άλλης χώρας. Συγκεκριμένα αρκετοί υποστηρίζουν ότι προέρχεται από τον στρατό της Σερβίας.

Υπάρχει όμως και μια ακόμη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Η συγκεκριμένη φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και χρησιμοποιείται από εθνικιστές πολλών χωρών και δογμάτων (αν και οι περισσότεροι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι) οι οποίοι απλώς αλλάζουν την εικόνα που κρατά η στρατιωτίνα. Για την ακρίβεια ο Λοβέρδος δεν χρησιμοποίησε ούτε καν την αρχική αλλά μια «πειραγμένη» στο photoshop.

Όπως βλέπετε λοιπόν και στην κεντρική μας φωτογραφία, εντοπίσαμε στο ίντερνετ δυο διαφορετικές θρησκευτικές απεικονίσεις και φτιάξαμε και μια δική μας, με την αγία τριάδα, όπως εμείς την φανταζόμαστε.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ