Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών

Ξεκινά η δίκη του Μάριου Ζέρβα

Έχουν περάσει σχεδόν 8 χρόνια από την άδικη προφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα και η δίκη του ξεκινά στις 25 Σεπτεμβρίου στο Νεόδμητο Κτίριο Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Η ιστορία του Μάριου Ζέρβα έγινε γνωστή και ως «ο δάσκαλος κολύμβησης με τα ράστα και το σαμπουάν». Στις 11 Μαρτίου 2010 ο Μάριος Ζ. συνελήφθη από άνδρες των ΜΑΤ στην μεγάλη πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα μέτρα του πρώτου μνημονίου. Φορτώθηκε ένα παράλογο κατηγορητήριο και, παρά τις δεκάρες μαρτυρίες και φωτογραφίες που αποδείκνυαν την αθωότητά του, προφυλακίστηκε. Η αποφυλάκισή του ήρθε μετά από 40 μέρες και ύστερα από την πίεση και τις διαμαρτυρίες του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε πανελλαδικά.

Ο Μάριος Ζ. βρισκόταν στη διαδήλωση, φορούσε στην πλάτη του ένα σακίδιο και, σε συνδυασμό με τα “αντισυμβατικά” ράστα μαλλιά του, καθίσταται ύποπτος και συλλαμβάνεται σε μια ανύποπτη στιγμή. Στον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του σαμπουάν, σαγιονάρες, μπουρνούζι, γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης, είδη της δουλειάς του ως δασκάλου κολύμβησης νηπίων στο ΟΑΚΑ.

Το κατηγορητήριο στήνεται με βάση ΜΟΝΟ τις καταθέσεις αστυνομικών, χωρίς άλλα στοιχεία ή ευρήματα και μετά την εξέταση μόλις ενός από τους πολλούς αυτόπτες μάρτυρες. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται επιβαρύνονται με τον καταργημένο πλέον “κουκουλονόμο”, παρά το πλήθος των φωτογραφιών που τον δείχνουν με ακάλυπτα χαρακτηριστικά.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αυθαιρεσίας, όπως η υπόθεση ζαρντινιέρα, τα πράσινα παπούτσια, ο φοιτητής με τις πιτζάμες, του Θοδωρή Ηλιόπουλου κι άλλες πολλές. Η υπόθεση του Μάριου Ζέρβα, του δασκάλου κολύμβησης με τα ράστα και το σαμπουάν που γίνανε μολότοφ, ας τελειώσει εδώ κι ας είναι και η τελευταία.

Όλοι στο δικαστήριο, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 9.00π.μ.
στο Νεόδμητο Κτίριο Ειρηνοδικείου Αθηνών, Δεγκλέρη 4 Αίθουσα ΜΟΔ2

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ