δημάκης απεργία πείνας εκπαίδευση

Ξανά σε απεργία πείνας και δίψας για τις σπουδές του ο Βασίλης Δημάκης

Πηγή: omniatv

Ο Βασίλης Δημάκης, κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, κατέρχεται για τρίτη φορά σε λευκή απεργία πείνας και δίψας, όπως δηλώνει με ανάρτηση του σήμερα στο facebook. Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος αναφέρει ότι:

«Είναι η τρίτη φορά που εξαναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω αυτό το ακραίο μέτρο για να προασπίσω τα εκπαιδευτικά δικαιώματα όλων μας, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση.

[…] Από 28/02 , ξεκίνησαν τα μαθήματα στη σχολή μου στο πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ, τμήμα πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης στο πολιτικό της Νομικής. Απομένουν δύο μαθήματα υποχρεωτικά για να πάρω το πτυχίο μου, αλλά το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο αδειών, αρνείται πεισματικά να εισάγει την αίτησή μου προς εξέταση, όπως και ενός άλλου συγκρατούμενου μου συμφοιτητή του Βασιλείου Αναγνόπουλου!

[…] Παρότι ο καθηγητής του ενός μαθήματός μου ο αξιότιμος κύριος Χαρίλαος Πλατανάκης, τους έστειλε μήνυμα και τους είπε ότι είναι απαραίτητο να βρίσκομαι εκεί διότι με αυτό τον τρόπο δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του ΕΚΠΑ αλλά και σε εμένα προσωπικά, διότι δεν μπορεί να υπάρξει διάδραση μέσα από ένα μικρόφωνο και μία οθόνη… Χαρακτήρισε δε τη συμπεριφορά τους αυτή, άθλια και εκδικητική(!)»

Καταληκτικά ο Βασίλης Δημάκης καλεί κάθε πολίτη στη στήριξη του δίκαιου αγώνα όλων των κρατουμένων για τα αυτονόητα εκπαιδευτικά του δικαιώματα και αναφέρει ότι:

«Δεν πρόκειται για εκβιασμό, πρόκειται καθαρά και μόνο για τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου που μέχρι τώρα κατάφερε ένα σωρό πράγματα δίχως βοήθεια από κανέναν!»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ