Σιδηρόπουλος

Welcome to the show: Η μουσική κληρονομιά του Παύλου Σιδηρόπουλου

Την Παρασκευή 24 Μάη στη λέσχη των Αναιρέσεων, (Ιπποκράτους 175β) Θα προβληθεί στις 9.00 μμ το ντοκιμαντέρ των Κώστα Πλιάκου και Αλέξη Πόνσε Welcome to the show, για τη μουσική κληρονομιά του Πάυλου Σιδηρόπουλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς, ενώ η βραδιά θα κλείσει με ένα αφιέρωμα στην Ελληνόφωνη ροκ σκηνή.

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος, υπήρξε πρωτοπόρος στην εποχή του, καθώς ήταν από τους πρώτους που συνδύασαν το ροκ με τον ελληνικό στίχο και με στοιχεία της ελληνικής μουσικής παράδοσης.. Ανήσυχο πνεύμα, πειραματίστηκε όχι μόνο σε ότι αφορά τη μουσική και τη σύνθεση, αλλά και την ηθοποιία, την ποίηση και τη συγγραφή.

Το Welcome to the show είναι μια καταγραφή της μουσικής κληρονομιάς του Σιδηρόπουλου όπως αυτή πέρασε στις επόμενες γενιές καλλιτεχνών και έφτασε ως τις μέρες μας. Είναι η παρουσίαση του καλλιτεχνικού αποτυπώματος ενός ανθρώπου που αποτέλεσε έμπνευση και άνοιξε το δρόμο για εκατοντάδες συγκροτήματα και τραγουδοποιούς.

Στην ταινία, λόγια του Παύλου ντύνονται με τα animation του Νίκου Μπλεμπουτζάκη, με γνωστές και ανέκδοτες φωτογραφίες, βίντεο, ποιήματα και τραγούδια του ερμηνευμένα από τον ίδιο ή άλλους καλλιτέχνες.

Συνεργάτες του, μουσικοκριτικοί και καλλιτέχνες που σφράγισαν με τη μουσική τους τις δεκαετίες του ’90 και του 2000 μιλούν για το έργο του Σιδηρόπουλου και την επιρροή του. Μεταξύ αυτών οι Μάκης Μηλάτος, , Οδυσσέας Ιωάννου, Απροσάρμοστοι, Σπυριδούλα, Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Δημήτρης Μητσοτάκης, Σπύρος Γράμμενος, Στάθης Δρογώσης, Υπόγεια Ρεύματα, Κώστας Φέρρης, Κωνσταντίνος Τζούμας κα

H ταινία επιλέχτηκε για το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα (14-27 Μαρτίου) και έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα στην κατηγορία «μουσική».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Φαίη Γιαννοπούλου
ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΕΣ: Άγγελος Τάτσης, Αχιλλέας Ρομπόλης, Γιάννης Δόλας , Χάρης Τελόνας , ΒΑΠΨ, Τίμος Κορονετόπουλος
ΜΟΝΤΑΖ, EDITING:Δημήτρης Κλάγκος
ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ: Δημήτρης Βλάχος, Γιάννης Δόλας
ΜΙΞΑΖ – SOUND DESIGN:Λευτέρης Ξάνθης
Στο ρόλο της “Σαλούστιας” η Γιώτα Γεωργοπούλου (και αυτή δική μας και αγαπημένη είναι)
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κώστας Πλιάκος- Αλέξης Πόνσε
ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Euroirida, wide-angle

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ