Βραζιλία

Βραζιλία: Άλλα λέω κι άλλα κάνω (πώς να σου το πω)

Καθώς η Βραζιλία ετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο γνωστός δημοσιογράφος Glenn Greeenwald παρατηρεί ότι τα ονόματα πολλών πολιτικών κομμάτων δεν συμβαδίζουν με την πολιτική τους.

Στο Κονγκρέσο εκπροσωπούνται τώρα 26 πολιτικά κόμματα. Τα ονόματα που έχουν επιλέξει είναι συχνά το ακριβώς αντίθετο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι αυτά τα κόμματα:

Κόμμα των Προοδευτικών (PP): Ακροδεξιοί εξτρεμιστές

Κόμμα των Γυναικών (PMB): Κόμμα που τάσσεται κατά των εκτρώσεων. Το 2015 εκπροσωπούνταν στο Κονγκρέσο από 21 μέλη. Όλοι, εκτός από δύο, ήταν άντρες.

Νέο Κόμμα (NOVO): Φέτος έχει υποψήφιους που υποστηρίζουν το Πραξικόπημα του 1964 και απειλούν με βία εναντίον της αριστεράς. Ιδρύθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τραπεζίτες και ολιγάρχες, σε μια χώρα όπου για χρόνια κυριαρχούσαν οι τραπεζίτες και οι ολιγάρχες.

Κόμμα του Δημοκρατικού Κινήματος της Βραζιλίας (PMDB): Τα ηγετικά μέλη του είναι στη φυλακή λόγω διαφθοράς. Μαζεύουν ψήφους δωροδοκώντας συμμορίες ναρκωτικών και παραστρατιωτικές ομάδες. Αυτοί ξεκίνησαν την εκστρατεία εναντίον της πρώην προέδρου της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ, με σκοπό να πάρουν οι ίδιοι την εξουσία.

Φιλελεύθερο Κόμμα (PSL): Ηγέτης του είναι ένας πραγματικός φασίστας, ο Jair Bolsonaro. Ο Bolsonaro χαιρετίζει τους βασανιστές της δικτατορίας, προσβάλλει ομοφυλόφιλους, λέει στις γυναίκες ότι παραείναι άσχημες για να αξίζουν να τις βιάσει και συμβαδίζει με κάθε πτυχή του κοινωνικού συντηρητισμού.

Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSDB): Το κόμμα των τραπεζιτών, των εταιρειών και του οικονομικού κατεστημένου. Εστιάζει στην οικονομία της ελεύθερης αγοράς, στην περικοπή των κοινωνικών προγραμμάτων για τους φτωχότερους και στη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους πλούσιους.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ