Βολιβία αστυνομία διαδηλωτές φέρετρα θύματα Μοράλες πραξικόπημα

Βολιβία: Η αστυνομία χτυπά ακόμη και τις κηδείες των θυμάτων της

Η αστυνομία στη διοικητική πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Παζ, επιτέθηκε την Πέμπτη σε πορεία αυτοχθόνων υποστηρικτών του ανατραπέντα προέδρου Έβο Μοράλες, που κουβαλούσε φέρετρα με θύματα επιθέσεων αστυνομικών δυνάμεων.

Καθώς οι λαϊκές αντιδράσεις κατά της πραξικοπηματικής κυβέρνησης συνεχίζονται, το ίδιο κάνει και η βίαιη καταστολή τους από τις δυνάμεις ασφαλείας που λαμβάνουν εντολές από τους πραξικοπηματίες. Οι μακάβριες σκηνές από τη Λα Παζ την Πέμπτη, δείχνουν την αστυνομία να διαλύει με δακρυγόνα πορεία διαμαρτυρίας, που λειτουργούσε παράλληλα και ως νεκρική πομπή, αναγκάζοντας τους διαδηλωτές να αφήσουν καταγής τα φέρετρα στην προσπάθεια να σωθούν.


«Η ντε φάκτο κυβέρνηση της Añez δε σέβεται τους νεκρούς στα φέρετρά τους, ούτε συγχωρεί τους συγγενείς τους, γυναίκες και παιδιά που πορεύτηκαν ειρηνικά για τον σεβασμό στη ζωή και τη δημοκρατία», έγραψε ο Μοράλες σε tweet.

Την Τρίτη η αστυνομία είχε ανοίξει πυρ εναντίον διαδηλωτών υπέρ του Μοράλες που είχαν αποκλείσει ένα εργοστάσιο καυσίμων στο Ελ Άλτο, κοντά στη Λα Παζ. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, και οι σοροί μερικών εξ αυτών βρίσκονταν στα φέρετρα της πορείας της Πέμπτης.

Οδοφράγματα έχουν αναφερθεί σε τουλάχιστον 7 επαρχίες της Βολιβίας, με τους διαδηλωτές κατά του πραξικοπήματος να εστιάζουν κυρίως στην εθνική οδό που συνδέει την πόλη Ορούρο με τη Λα Παζ, για να σταματήσουν τη μεταφορά καυσίμων από τα κρατικά διυλιστήρια στη διοικητική πρωτεύουσα.

Από τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Μοράλες στις 10 Νοεμβρίου, τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με την αστυνομία και τον στρατό.

Πηγές: telesur, RT

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ