Οι εκδόσεις ΚΨΜ και το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Σχολής «Η Λογικής της Ιστορίας» διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου: «Η Οκτωβριανή Επανάσταση και ο πρώιμος σοσιαλισμός στη Λογική της Ιστορίας», την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 6.30μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» στο Κερατσίνι.

Το βιβλίο «Η Οκτωβριανή Επανάσταση και ο πρώιμος σοσιαλισμός στη Λογική της Ιστορίας. Ζητήματα επαναστατικής θεωρίας, μεθοδολογίας και πρακτικής» είναι ένας συλλογικός τόμος με κείμενα των Bίκτορ Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν, Μανόλη Δαφέρμου, Γιώργου Κακαρίνου, Δημήτρη Κούλου και Δημήτρη Πατέλη.

Τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που σηματοδοτούνται από τη νίκη και την ήττα της Οκτωβριανής Επανάστασης θα παραμένουν ακατανόητα όσο θεωρούνται ως μεμονωμένα επιμέρους γεγονότα, υπό το πρίσμα της απλής άρνησης της κεφαλαιοκρατίας (αφηρημένου αντικαπιταλισμού), της δογματικής αγιοποίησης ή/και της αναθεωρητικής δαιμονοποίησής τους. Οι ανεπίλυτες τότε αντιφάσεις του πρώιμου σοσιαλισμού, η νίκη της αστικής αντεπανάστασης, η κεφαλαιοκρατική παλινόρθωση και η συνακόλουθη διάλυση του επαναστατικού κινήματος κατέδειξαν τα ιστορικά όρια και τη ζωτική αναγκαιότητα δια λεκτικής ανάπτυξης-άρσης του κλασικού μαρξισμού, μέσω της σύγχρονης μορφής της επαναστατικής θεωρίας που δρομολογεί η Λογική της Ιστορίας.

Αυτή η νέα θεωρία και μεθοδολογία, που προέκυψε αρχικά στη δίνη των αντιφάσεων και της αυτοκριτική του πρώιμου σοσιαλισμού, αποδεικνύει το αναπόφευκτο της νίκης του κομμουνισμού εξοπλίζοντας θετικά και επιθετικά την επαναστατική νεολαία και συνολικά το υποκείμενο των νικηφόρων επαναστάσεων που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του δρόμου που άνοιξε ο Οκτώβρης, στην επαναστατική ενοποίηση της ανθρωπότητας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

– Χονδροκούκης Μηχάλης, φιλόλογος, υπ. διδάκτωρ φιλοσοφίας Α.Π.Θ.

– Κορδέλης Νίκος, μουσικός και εκπαιδευτικός

– Μεϊμάρης Τριαντάφυλλος, κάτοχος Μ.Δ.Ε. φιλοσοφίας Παν. Μόσχας

– Πατέλης Δημήτρης, αν. καθηγητής φιλοσοφίας Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

Την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 6.30μ.μ.
στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» στο Κερατσίνι (Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη-Κερατσίνι)

CLOSE
CLOSE