Οι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της καθηγήτριας εγκληματολογίας Αναστασίας Τσουκαλά «Ένοπλη πάλη μετά τον Δεκέμβρη του 2008» την Πέμπτη 18 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.

Η ανάδειξη μιας νέας γενιάς ανταρτών πόλης από το 2008 και μετά στην Ελλάδα εγείρει πολλά ζητήματα σχετικά με τα γενεσιουργά αίτια και τους στόχους της ένοπλης πάλης στον 21o αιώνα.

Θεωρώντας ότι η έξωθεν ανάλυση αυτού του θέματος είναι επιστημονικά έωλη, η συγγραφέας αντιπαραθέτει δύο δημόσιους λόγους, διατυπωμένους α­ντίστοιχα σε προκηρύξεις ανάληψης ευθύνης και δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, προκειμένου να διαφανούν οι διαδικασίες αυτοπροσδιορισμού και ετεροπροσδιορισμού της σύγχρονης ένοπλης πάλης.

Η ανάλυση των αντίστοιχων επικοινωνιακών στρατηγι­κών φέρνει στο φως πολλαπλές αντιθέσεις, άρρηκτα συν­δεδεμένες με τη διάρθρωση και λειτουργία του ελληνι­κού και διεθνούς πολιτικού πεδίου, οι οποίες τελικά αποδυναμώνουν τόσο τη δυναμική της επιδιωκόμενης ριζοσπαστικής αλλαγής όσο και την εμβέλεια του μηχανισμού προάσπισης του κρατούντος πολιτικού συστήματος.

Στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν οι:
Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος
Παναγιώτης Σωτήρης, πανεπιστημιακός
Ιωάννα Σωτήρχου, δημοσιογράφος
και η συγγραφέας του βιβλίου, Αναστασία Τσουκαλά.

 

Την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00
στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)