Οι εκδόσεις Red n’ Noir παρουσιάζουν την αστυνομική νουβέλα Είναι Ήδη Νεκρός, του Τάσου Θεοφίλου την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 20:00 στο συνεργατικό καφενείο Το Ωραίον Ντεπώ στη Θεσσαλονίκη.

Το τελευταίο βιβλίο του Τάσου Θεοφίλου «Είναι ήδη νεκρός» είναι µια φανταστική αστυνοµική νουβέλα, βασισµένη σε δικογραφία που του εµπιστεύτηκε ένας συγκρατούµενός του στη φυλακή.

Στο τέλος πάντα όλα συνδέονται, σαν να διαδραματίζεται η ζωή μέσα σε σελίδες αστυνομικού μυθιστορήματος. Είναι ίσως η αστυνομική έρευνα, τα λάθη, οι εμμονές και οι ανομολόγητοι σχεδιασμοί όσων τη διεξάγουν. Είναι τα προσωπικά τους κίνητρα και οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί ανάμεσά τους, που τελικά κάνουν τις υποθέσεις να συνδέονται. Είναι και ο Ποινικός Κώδικας που δημιουργεί το πεδίο εντός του οποίου οι συνδέσεις μοιάζουν σαν να ήταν εκεί από πάντα. Είναι η ποινική καταστολή που κατασκευάζει την κοινότητα. Που επιβάλλει την ψευδή συνείδηση ως καθολική πραγματικότητα. Είναι η αστυνομική έρευνα μέσα από τα ματογυάλια της καταστολής που συνδέει ασύνδετες καταστάσεις και σχεδιάζει σκαριφήματα με δίκτυα και κόμβους. Είναι η αστυνομική έρευνα ο συνδετικός ιστός μιας τεχνητής πραγματικότητας.

Στην παρουσίαση θα ειπωθούν λίγα λόγια γύρω από το βιβλίο, τις συνθήκες, τις αίτιες και τις αφορμές που αποτέλεσαν τα συστατικά στοιχεία του.

Θα μιλήσουν οι: Στάθης Γεωργιάδης (Red n’ Noir) / Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης(Omnia Tv) / Τάσος Θεοφίλου.

 

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 20:00, στο συνεργατικό καφενείο Το Ωραίον Ντεπώ (Βαφοπούλου 18, Θεσσαλονίκη)

CLOSE
CLOSE