Οι Ακυβέρνητες Πολιτείες παρουσιάζουν στην Αθήνα το βιβλίο «Από την ταξική πάλη στον πόλεμο των συμμοριών», το Σάββατο 14 Απριλίου στις 8μ.μ. στο Polis Art Cafe.

Πρόκειται για δύο κείμενα για την ταξική θεωρία των Χορκχάιμερ και Αντόρνο σε μετάφραση, επίμετρο και σχόλια του Γιώργου Στεφανίδη.

Σύμφωνα με την εικόνα της τελευταίας οικονομικής φάσης, η ιστορία είναι η ιστορία των μονοπωλίων. Σύμφωνα με την εικόνα του κατάφωρου σφετερισμού που διαπράττεται σήμερα από τους ηγέτες του κεφαλαίου και της εργασίας σε αρμονική συνεργασία μεταξύ τους, η ιστορία είναι η ιστορία του πολέμου των συμμοριών, των εγκληματικών και μαφιόζικων οργανώσεων.
Theodor W. Adorno

Μια πραγματική κοινωνιολογία της συμμορίας ως του ζωντανού στοιχείου της κυρίαρχης τάξης στην ιστορία θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τόσο έναν πολιτικό όσο και έναν επιστημονικό σκοπό. Θα μπορούσε να συνδράμει στη διασάφηση του στόχου της πολιτικής πρακτικής: του προτύπου μιας κοινωνίας που διαφέρει από το πρότυπο της συμμορίας, μιας κοινωνίας χωρίς συμμορίες. Θα μπορούσε να συμβάλει στον προσδιορισμό της ιδέας της δημοκρατίας, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει σε λανθάνουσα μορφή στο μυαλό των ατόμων.Max Horkheimer

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν:
– Θοδωρής Βελισσάρης, Μέλος της Platypus Affiliated Society
– Γιώργος Σαγκριώτης,Επιστημονικός συνεργάτης του πανεπιστημίου του Osnabrück
– Διονύσης Τζαρέλλας, Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας

 

Το Σάββατο 14 Απριλίου στις 8μ.μ.
στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, αίθριο της Στοάς του βιβλίου)

CLOSE
CLOSE