Η πολιτική-πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Αποστολίδη, «Το μαύρο καρέ – Οι αστυνομικές σειρές και η τηλεοπτική άνοιξη μετά το 2000».

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στη Λέσχη Εκτός Γραμμής (Στρατηγοπούλου 7 &  Μαυρικίου, Αθήνα).

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με το συγγραφέα του βιβλίου, τη Δέσποινα Παρασκευά-Βελουδογιάννη, πολιτική επιστήμονα και επιμελήτρια εκδόσεων, και το συγγραφέα Πάνο Τσερόλα.

Με αφορμή τη μελέτη του Ανδρέα Αποστολίδη, θα συζητηθεί το «φαινόμενο» των σύγχρονων αστυνομικών σειρών που έχουν κατακλύσει τους τηλεοπτικούς δέκτες μετά την επέκταση της συνδρομητικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ και κυρίως του downloading, που τις κατέστησε προσβάσιμες σε όλο τον κόσμο.

Θα αναλυθούν τα αίτια της εμφάνισης των αστυνομικών σειρών, η σημασία τους, η σχέση τους με τον κινηματογράφο, αλλά και το νέο τηλεοπτικό και πολιτιστικό τοπίο που διαμορφώνουν.

Ο Ανδρέας Αποστολίδης είναι συγγραφέας, μεταφραστής, δοκιμιογράφος και σκηνοθέτης. Έχει συγγράψει πλήθος αστυνομικών μυθιστορημάτων, έχει συμμετάσχει σε πολλούς συλλογικούς τόμους και έχει μεταφράσει στα ελληνικά μερικούς από τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και περισσότερα από εκατό επεισόδια της τηλεοπτικής εκπομπής “Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα”.

Το βιβλίο του «Το μαύρο καρέ – Οι αστυνομικές σειρές και η τηλεοπτική άνοιξη μετά το 2000» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγρα.