Οι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν το βιβλίο του Σεραφείμ Σεφεριάδη “Το κόκκινο νήμα μιας δεκαετίας: Αναλύσεις και κείμενα στα χρόνια της κρίσης”, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ. στο Polis Art Cafe.

Γραμμένα κατά τη διάρκεια της τελευταίας, ιδιαίτερα πυκνής δεκαετίας, τα κείμενα της παρούσας έκδοσης συνυφαίνουν ακαδημαϊκή και πολιτική γραφή προκειμένου να αναδείξουν μείζονα ζητήματα της περιόδου.
Ο πολυπρισματικός τους χαρακτήρας ανιχνεύει τις πολλαπλές –πολιτικές, οικονομικές και πολιτισμικές– εκφάνσεις της κρίσης, με απώτερο στόχο τη διακρίβωση του «κόκκινου νήματος» που τις διατρέχει.

Οργανωμένα σε τρεις μεγάλες θεματικές ενότητες (Θεωρία, Ιστορία, Πολιτική) και σειρά αντίστοιχων υποενοτήτων, και διατηρώντας αυτούσια την μορφή της αρχικής τους δημοσιοποίησης, τα κείμενα αναμετρώνται με τη μεγάλη δοκιμασία του χρόνου. Στο βαθμό που οι επισημάνσεις, η κριτική και οι παραινέσεις τους υπήρξαν, τη στιγμή της υποβολής τους, καίριες, έχει σημασία να τονιστούν οι μεθοδολογικές και πολιτικές τους προϋποθέσεις.

Στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν οι:

Γιάνης Γιανουλόπουλος, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Απόστολος Δεδουσόπουλος, καθηγητής Οικονομικών της Εργασίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Γιάννης Κουζής, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
και ο συγγραφέας του βιβλίου, Σεραφείμ Σεφεριάδης.

Παρέμβαση θα πραγματοποιήσει ο Γιάννης Μαυρής, διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών – διευθυντής της Public Issue.

 

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ.
στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα)