Οι εκδόσεις ΚΨΜ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Κώστα Λουλουδάκη «Από το Τρίτο Ράιχ στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 8μ.μ. στο Polis Art Cafe.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος και συγγραφέας,
Δημήτρης Μαριόλης, συγγραφέας και εκπαιδευτικός
και ο συγγραφέας του βιβλίου, Κώστας Λουλουδάκης.

Θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. (Infowar Productions).

Σχετικά με το βιβλίο:
Η άγνωστη μα συγκλονιστική ιστορία της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ολοκλήρωσης αποτελεί αντικείμενο του δεύτερου βιβλίου του Κώστα Λουλουδάκη.

Ποια η σχέση του φασισμού, της αποικιοκρατίας και των ιμπεριαλιστικών χωρών με την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση; Τι ρόλο έπαιξαν οι ΗΠΑ στην ανάπτυξη της Γερμανίας και πως η Γερμανία που ηττήθηκε τόσο στον Α’, όσο και στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αναδείχθηκε σε ηγετική δύναμη της Ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ενοποίησης; Ποιος ο ρόλος της Βρετανίας και της Γαλλίας;

Στο βιβλίο θα διαβάσουμε συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα και στοιχεία για την άμεση σχέση ναζιστών και φασιστών με τη διαδικασία της «ευρωπαϊκής ενοποίησης», ενώ στις σελίδες του παρουσιάζονται οι ανταγωνισμοί, οι συμμαχίες και οι αντιπαραθέσεις που οδηγούν μέχρι σήμερα στην βαθιά κρίση και την αναδιαμόρφωση της Ε.Ε. Ανάγλυφα αποτυπώνονται και οι άμεσες σχέσεις και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων και των τραπεζών στη δημιουργία και την πολιτικο-οικονομική στρατηγική της ΕΟΚ και μετέπειτα της Ε.Ε.

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 8μ.μ.
στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5 – Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)