Μιλγουόκι Μπακς

Video: Η δήλωση των Μιλγουόκι Μπακς μετά την αποχώρηση από τον αγώνα με τους Μάτζικ

Κοινή δήλωση διάβασαν οι παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς σχετικά με την απόφασή τους να μην λάβουν μέρος στον αγώνα με τους Μάτζικ, καταδικάζοντας τα περιστατικά ρατσιστικής βίας και τις δολοφονίες μαύρων από την αστυνομία.

Ολόκληρη η δήλωση που διάβασαν οι Τζορτζ Χιλ και Στέρλινγκ Μπράουν – θύματα και οι ίδιοι αστυνομικής βίας:

«Οι τελευταίοι μήνες έριξαν φως στη συνεχή ρατσιστική αδικία που βιώνουν οι αφροαμερικανικές κοινότητές μας. Πολίτες σε όλη τη χώρα χρησιμοποίησαν τη φωνή τους και διάφορες πλατφόρμες για να καταγγείλουν την αδικία.

Τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας το Ουισκόνσιν είδαμε το τρομακτικό βίντεο από τη δολοφονία του Τζέικομπ Μπλέικ, τον οποίο πυροβόλησε αστυνομικός επτά φορές στην πλάτη καθώς και τους πυροβολισμούς εναντίον διαδηλωτών. Παρά το μαζικό αίτημα για αλλαγή, δεν υπήρξε καμία κίνηση, το ενδιαφέρον μας λοιπόν δεν μπορεί να εστιάζεται στο μπάσκετ.

Όταν βγαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο και εκπροσωπούμε το Μιλγουόκι και το Ουισκόνσιν, όλοι αναμένουν να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο, να καταβάλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια και να αποδώσουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο. Καθώς τηρούμε αυτό το επίπεδο, απαιτούμε το ίδιο και από τους βουλευτές μας και τα όργανα επιβολής του νόμου.

Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Γιάκομπ Μπλέικ και την απόδοση ευθυνών στους αστυνομικούς. Για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητο να συνεδριάσει, ύστερα από μήνες αδράνειας, το νομοθετικό σώμα του Ουισκόνσιν και να λάβει σοβαρά μέτρα για να αναγνωριστούν οι ευθύνες της αστυνομίας και να υπάρξουν αλλαγές σχετικά με την βαναυσότητα αλλά και την άσκηση δικαιοσύνης. Καλούμε όλους τους πολίτες να ενημερωθούν και να λάβουν ειρηνική και υπεύθυνη δράση. Και μην ξεχάσετε να ψηφίσετε στις 3 Νοεμβρίου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ