Βενεζουέλα

Βενεζουέλα: Νέο κάλεσμα για πραξικόπημα από αμερικανικά ΜΜΕ

Απροκάλυπτες είναι πλέον οι εκκλήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στις ΗΠΑ για την πραξικοπηματική ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Το τελευταίο κάλεσμα έγινε από τις σελίδες του περιοδικού Foreign Policy σε άρθρο με τίτλο «Ήρθε ο καιρός για ένα πραξικόπημα στη Βενεζουέλα» το οποίο επισημαίνει ότι «μόνο εθνικιστές στις ένοπλες δυνάμεις μπορούν να αποκαταστήσουν μια νόμιμη συνταγματική δημοκρατία».

Το κείμενο υπογράφει ο Χοσέ Καρντένας, πρώην αξιωματούχος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης, επί προεδρίας Τζορτζ Μπούς.

Έχει προηγηθεί η ανοιχτή απειλή στρατιωτικής επέμβασης από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και συνεχείς εκκλήσεις Αμερικανών αξιωματούχων προς το στρατό της Βενεζουέλας να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Τα σενάρια πραξικοπήματος ή στρατιωτικής εισβολής συνοδεύονται από μια πρωτοφανή εκστρατεία παραπληροφόρησης από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη, αλλά και αμερικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία τα οποία διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και δίνουν τον τόνο της διεθνούς ειδησεογραφίας.

Για αυτά όμως θα μιλήσουμε και στο επόμενο ντοκιμαντέρ μας, Make the Economy Scream. Και αν θέλετε να μας βοηθήσετε να ολοκληρώσουμε μπορείτε να το κάνετε από τη σελίδα μας maketheeconomyscream.com

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ