χρηματοδότηση ΗΠΑ Βενεζουέλα

Βενεζουέλα: Έρευνα για την αμερικανική χρηματοδότηση της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας, Λουίς Πάρα, ανακοίνωσε τη δημιουργία επιτροπής που θα εξετάσει τη χρηματοδότηση ακροδεξιών τμημάτων της αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία του Χουάν Γουαϊδό από την υπηρεσία USAID.

O Πάρα ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως το Κοινοβούλιο θα δημιουργήσει ειδική επιτροπή που θα ηγηθεί των ερευνών για τη χρήση χρηματοδότησης που υποτίθεται ότι προοριζόταν για ανθρωπιστική βοήθεια και στάλθηκε σε τμήματα της ακραίας δεξιάς της Βενεζουέλας από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (United States Agency for International Development – USAID).

Ενημέρωσε επίσης πως θα αποσταλεί επίσημο αίτημα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα ζητά από τις αρχές της χώρας να ερευνήσουν τους πόρους που δόθηκαν από την USAID, διότι «δεν γνωρίζουμε που πήγαν αυτά τα χρήματα».

«Λέμε ότι αυτά τα ευρεία σκάνδαλα και η ανάρμοστη διαχείριση αυτών των πόρων πρέπει να ερευνηθούν. Ζητάμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια στη χώρα, σε ένα ζήτημα που έχει συνδεθεί με τα ΜΜΕ και τις ΜΚΟ», είπε ο Πάρα.

Νωρίτερα ο Πάρα είχε δηλώσει μέσω Twitter πως η USAID έχει παράσχει 467 εκατ. δολάρια από το 2017.

Από αυτό το ποσό, ο βουλευτής Χουάν Γουαϊδό έχει λάβει 180 εκατ. από τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βενεζουελάνικου πρακτορείου ειδήσεων AVN.

Πηγή: teleSUR

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ