πορτοφολι

Βασικός κατηγορούμενος νεαρός που δήλωσε ότι… έχασε το πορτοφόλι του

Ένας 22χρονος που προσήλθε σε αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει ότι έχασε το πορτοφόλι του είναι, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο «βασικός κατηγορούμενος» της ΕΛ.ΑΣ για τον τραυματισμό αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Η αστυνομία δηλαδή φαίνεται να μην έχει ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ούτε καταθέσεις μαρτύρων, αφού σύμφωνα τουλάχιστον με τις υπάρχουσες πληροφορίες η βασική τους κατηγορία είναι ότι ο νεαρός «έπεσε σε αντιφάσεις» για το πως έχασε το πορτοφόλι του.

Παρόλα αυτά φέρεται να αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Την ίδια στιγμή αρκετά μέσα ενημέρωσης παραβιάζουν με προκλητικό τρόπο το τεκμήριο της αθωότητας, παρουσιάζοντάς τον με βεβαιότητα σαν τον βασικό δράστη.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε πειθαρχικός έλεγχος για τον αστυνομικό ο οποίος μια ημέρα νωρίτερα είχε ξυλοκοπήσει νεαρό, γεγονός που πυροδότησε το κύμα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων εναντίον της αστυνομικής βίας

Με την ευκαιρία όμως θα θέλαμε να θέσουμε ένα ερώτημα. Πως γίνεται ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε αναίτια πολίτη να αντιμετωπίζει απλώς πειθαρχικές ποινές ενώ ένας πολίτης να κατηγορείται δημόσια για απόπειρα ανθρωποκτονίας; Για όσους βιαστούν να μιλήσουν και πάλι για το «μονοπώλιο της βίας», που ασκεί το κράτος, να θυμίσουμε ότι ακόμη και αυτή η έννοια, όπως την όρισε ο Τόμας Χομπς αφορά το μονοπώλιο της νόμιμης βίας. Η παράνομη βία διώκεται ποινικά και όχι μόνο πειθαρχικά.

Αν λοιπόν ένας νεαρός που έχασε το πορτοφόλι του βρίσκεται κατηγορούμενος από την αστυνομία και τα ΜΜΕ, πριν ολοκληρωθεί ή έρευνα, τι θα έπρεπε να έχουν κάνει στον αστυνομικό που χτυπά πολίτες μπροστά στην κάμερα;

Σε αυτό το θέμα όμως θα επανέλθουμε σύντομα

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ