Το τεύχος 16 του Unfollow κυκλοφορεί:
– Μελισσανίδης Μηλιώνης: Που πήγαν τα λεφτά Aegean Power, Hellas Power.
– Ομάδα αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας
– O Άδωνις Γεωργιάδης και οι νεοναζί

Με την γνωστή παρέα: Μπογιόπουλος, Ελληνοφρένεια, Πιτσιρίκος, Jungle Report, Βατικιώτης, Χαραλαμπόπουλος, Ζενάκος, Αλεβιζοπούλου, Γιαννοπούλου, Δερβενιώτης, Τραμπούλης, Old Boy, Φραντζής, Χατζηστεφάνου και πολλοί άλλοι.

Ακούστε το ραδιοφωνικό σποτάκι
[audio:http://info-war.gr/wp-content/uploads/podcasts/UNFOLLOW 16 RADIO SPOT.mp3]

Τα θέματα του UNFOLLOW 16, αναλυτικά:

«Η καλή ζωή στην αποικία: Σωφρονισμός, βιοπολιτική, θανατοπολιτική» άρθρο του Δημήτρη Παπανικολάου. Το τρίπτυχο σωφρονισμός- βιοπολιτική- θανατοπολιτική οργανώνει έναν πληθυσμό ως αντικείμενο του πειράματος της νέας αποικιοκρατίας. Συγκολλητική ουσία, ο ρατσισμός και η λογιστική του.

«Ο Σαμαράς στο Μαξίμου, ο Μητσοτάκης στην εξουσία» άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου. Πώς φτάσαμε από εκείνη την εποχή, όταν ο Κ. Μητσοτάκης απειλούνταν να οδηγηθεί σε Ειδικό Δικαστήριο για τη σκανδαλώδη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, να βλέπουμε τον κάποτε μεγαλύτερο εχθρό του, τον Α. Σαμαρά, να τοποθετεί ανθρώπους του μητσοτακικού περιβάλλοντος σε θέσεις- κλειδιά της ελληνικής οικονομίας;

«MEGAλες αλήθειες» άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου. Οι μεν εκφωνητές του MEGA ισχυρίζονται ότι το κανάλι είναι «τσεκουράτο προς πάσα κατεύθυνση» και πάντα «αποκλειστικά με δημοσιογραφικά κριτήρια». Ο δε Σ. Ψυχάρης, δηλαδή ο εκπρόσωπος του ΔΟΛ, εκ των μεγαλοϊδιοκτητών του MEGA, λέει ότι «κριτήριο» αποτελούν τα συμφέροντα και οι απόψεις των ιδιοκτητών του Τύπου. Εσείς ποιον πιστεύετε;

«Οι μομίες» άρθρο του Λεωνίδα Ζενάκου. Όρκοι και ταξιδιωτικές φαντασιώσεις, από τα Αετόπουλα ως την Κόκκινη Πλατεία. Μια προσωπική αφήγηση για τα περασμένα (και τα τωρινά) εν αναμονή του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

«“Ομάδα Αλήθειας” Νέας Δημοκρατίας: Χαλκείο με πρωθυπουργική σφραγίδα» ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου. Παρά τα ψεύδη ότι αποτελεί απλώς «ομάδα φίλων» που κάνουν «πολιτική ανάλυση», η «ομάδα αλήθειας» είναι ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός που έχει συγκροτηθεί από στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, με στόχο την απαξίωση, ακόμη και με συκοφαντικό τρόπο ή με χάλκευση στοιχείων, των αντιπάλων της Ν.Δ.

«Aegean Power / Hellas Power: Οι συνέταιροι Β. Μηλιώνης & Γ. Μελισσανίδης και ο ρόλος της ΡΑΕ» ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου. Μολονότι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της Hellas Power βρίσκονται προφυλακισμένοι, άλλοι πρωταγωνιστές της υπόθεσης είναι στο απυρόβλητο. Είναι αλήθεια ότι προτού η Aegean Power μετονομαστεί σε Hellas Power, χρωστούσε ήδη στο δημόσιο χρήματα που, όπως φαίνεται, δεν αποδόθηκαν ποτέ; Γιατί τότε ο μοναδικός κατηγορούμενος είναι ο Βασίλης Μηλιώνης και όχι ο μέχρι τότε συνέταιρός του Γιώργος Μελισσανίδης, γιος του Δημήτρη Μελισσανίδη, ιδρυτή του ομίλου Aegean;

«Οι εφοπλιστές και οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί για την ενέργεια» ρεπορτάζ του ειδικού συνεργάτη Κώστα Γυφτοδήμου. Σε καθεστώς συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου σύρονται Ελλάδα και Κύπρος από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, όσο οι έλληνες εφοπλιστές όχι μόνο αδιαφορούν για την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στον δημόσιο πλούτο, αλλά παραγγέλνουν και νέα πλοία για να είναι έτοιμοι…

«Δίκη Ηλία Κασιδιάρη: Ήττα της δικαιοσύνης;» ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και της Έφης Γιαννοπούλου. Η υπόθεση εκκρεμούσε. Ο σημερινός κατηγορούμενος Ηλίας Κασιδιάρης δεν ήταν ακόμα βουλευτής, ούτε η οργάνωσή του εκλεγμένο κόμμα. Σήμερα όμως, η συμμορία των μαχαιρωμάτων και των ναζιστικών χαιρετισμών αναβαθμίζεται ξανά. Η καταδ΄κη της βίας εκ μέρους του Η. Κασιδιάρη μπορεί να έκανε τα ξυρισμένα κεφάλια στην αίθουσα να χαμογελάσουν, τον απάλλαξε ωστόσο πέραν πάσης αμφιβολίας.

«Η Χρυσή Αυγή και το σαβουάρ βιβρ των εφοπλιστών» ρεπορτάζ του Παναγιώτη Φραντζή. Όταν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής παίρνουν το λόγο στη Βουλή για να μιλήσου για τα θέματα της ελληνικής ναυτιλίας, επιδεικνύουν ρητορικές ικανότητες που θυμίζουν έμπειρά κυβερνητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να γνωρίζουν καλά τα προβλήματα των εφοπλιστών και φροντίζουν να μην τους δημιουργήσουν περισσότερα εξαιρώντας από την ατζέντα της ελληνικότητας τη σύνθεση των πληρωμάτων. Αυτή η σπάνια αστική αβρότητα έχει βέβαια την εξήγησή της.

«Ο Άδωνις και οι νεοναζί: μια στενή σχέση» ρεπορτάζ του SPY – Jungle Report. Απέχθεια που εκφράζει σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ προς τον εθνικοσοσιαλισμό οφείλεται μάλλον στην προσπάθεια να περιοριστούν οι διαρροές της εκλογικής βάσης του κόμματος προς τη Χρυσή Αυγή. Διότι, όπως αποδεικνύεται, στο πρόσφατο παρελθόν δεν είχε κανένα πρόβλημα να ομοσταβλίζεται με νεοναζιστές.

«Μήνυμα ελπίδας από την Κύπρο» ρεπορτάζ του Λεωνίδα Βατικιώτη. Ακόμη και ανολοκλήρωτο να αποδειχθεί το βήμα των Κυπρίων, αποτελεί επίδειξη της δύναμης που έχουν οι λαοί να ανατρέψουν την πολιτική των μνημονίων και της ευρωλιτότητας.

«Ιρλανδία: ο πιο καλός ο μαθητής;» ρεπορτάζ της Αθηνάς Ορεινού. Η προσπάθεια όχι μόνο της ΕΕ αλλά και των εγχώριων απολογητών των μνημονίων είναι να εμφανίσουν την Ιρλανδία ως τον «καλό μαθητή« που επιβραβεύεται επειδή εφαρμόζει με σύνεση τις συνταγές της λιτότητας. Στην πραγματικότητα, η Ιρλανδία και η Ελλάδα διαφέρου από όσο θέλουν να τις παρουσιάσουν…