Βρετανικό Think Tank προτείνει κοινωνικό έλεγχο σε υπηρεσίες τύπου Uber μετά την μετά την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας.

Κοινωνικοποιήστε το Uber

Στα βρετανικά δικαστήρια οδηγείται η αντιπαράθεση του αμερικανικού γίγαντα της διαμοιραστικής οικονομίας Uber με τον δήμο του Λονδίνου, ο οποίος αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας της εταιρείας επικαλούμενος σειρά παρανομιών που επηρέαζαν την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Η Uber, που επιτρέπει σε απλούς πολίτες να εργάζονται με το αυτοκίνητό τους σαν αυτοκινητιστές, ξεκίνησε ήδη διαδικτυακή καμπάνια διαμαρτυρίας και ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση, γεγονός που παρεμπιπτόντως θα τις επιτρέπει να λειτουργεί έως την έκδοση της τελικής απόφασης. Την απαγόρευση χαιρέτισαν οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί και αρκετά συνδικάτα ενώ εναντίον της τάχθηκε ο υπουργός εμπορείου Γκρεγκ Χαντς.

Η πιο ενδιαφέρουσα αντίδραση πάντως ήρθε από το ίδρυμα New Economics Foundation που πρότεινε στο δήμο του Λονδίνου να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Uber για τη δημιουργία μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας υπό κοινωνικό έλεγχο.

Άρης Χατζηστεφάνου
Εφημερίδα ΠΡΙΝ – 23/09/2017

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ