Τζεφ Μπέζος: Βγάζει 3.182$ το δευτερόλεπτο και κόβει τις παροχές υγείας σε εργαζομένους του

Όταν ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, έκοψε στις 13 Σεπτεμβρίου τις παροχές υγείας για τους ημι-απασχολούμενους εργαζόμενους της αλυσίδας καταστημάτων τροφίμων Whole Foods, ουσιαστικά γλύτωσε όσα χρήματα βγάζει σε μερικές ώρες.

Αυτό σύμφωνα με τον οργανισμό Decision Data, που υπολόγισε πως τα περίπου 19 εκατ. δολάρια ανά έτος που απαιτούνται για την κάλυψη υγείας των εργαζομένων που δουλεύουν λιγότερες από 30 ώρες την εβδομάδα, καλύπτονται με τα κέρδη 4,5 ωρών από τις μετοχές και τις επενδύσεις του Μπέζος.

Η Decision Data χρησιμοποίησε παλαιότερη έρευνα που είχε υπολογίσει πως ο Μπέζος βγάζει περίπου 4,5 εκατ. δολάρια την ώρα, ενώ η πιο πρόσφατη αντίστοιχη ανάλυση του Business Insider έχει καταλήξει στα 9 εκατ. δολάρια ανά ώρα.

Όλα αυτά, ενώ το κύριο «όχημα» κέρδους του Μπέζος, η εταιρεία Amazon, ουσιαστικά δεν πληρώνει φόρους στο αμερικανικό κράτος.

Πηγή: truthout.org

Share
editor3

Recent Posts

Επιστρέφει η μεγάλη των πραξικοπηματιών σχολή

Η Σχολή της Νότιας Αμερικής (School of the Americas -SOA) έχει υπάρξει διαχρονικά η μεγαλύτερη «μηχανή» παραγωγής δικτατόρων και βασανιστών.

1 hour ago

Κοινωνική ένταση εν εξελίξει στη Γαλλία

Η αυτοπυρπόληση ενός φοιτητή στη Γαλλία, οι διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων, η μεγάλη απεργία της 5ης Δεκεμβρίου στα ΜΜΜ και…

2 hours ago

Δένδιας: Ο λάτρης των πραξικοπημάτων μίλησε για το Πολυτεχνείο

Μίλησε για δικτατορίες ο Δένδιας, ο άνθρωπος που αναγνώρισε τον επίδοξο δικτάτορα Γκουαϊδό και τιμά τον Μεταξά.

1 day ago

Δόγμα Νόμος και Τάξη: «Έτσι γαμάει το κράτος»

Το δόγμα «Νόμος και Τάξη» εφαρμόζεται με ξύλο, αυθαιρεσία και παραβίαση δικαιωμάτων. Όλο αυτό το πακέτο, σύμφωνα με την κυβέρνηση,…

3 days ago

Το BDS Greece καλεί Μ. Φαραντούρη και Δ. Μπάση να ακυρώσουν εμφάνισή τους στο Ισραήλ

To BDS Greece καλεί τη Μαρία Φαραντούρη και τον Δημήτρη Μπάση να ακυρώσουν την επερχόμενη εμφάνισή τους στο Τελ Αβίβ,…

3 days ago

Παρουσίαση βιβλίου: «Το κράτος στην Κίνα 1949-2019», του Δημήτρη Καλτσώνη

Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Καλτσώνη, «Το κράτος στην Κίνα 1949-2019», παρουσιάζεται στις 26/11, στην Αίθουσα Τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου.

3 days ago